Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

This gross bug-lady is my new friend!

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Peter Quill får besøk fra fortiden, og det er ikke andre enn hans far!

Guardians of the Galaxy Vol. 2 er igjen er regissert av James Gunn, og i hovedrollene finner vi igjen Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Michael Rooker og Karen Gillan. Kurt Russel dukker også opp i rollen som faren til Peter Quill.

Nå har ikke Guardians of the Galaxy Vol. 2 den beste historien, filmen er ikke like god som den første filmen. Men dette er uansett en film som blir reddet av den herlige sjarmen som filmen har med sine fargerike karakterer.

Universet i Guardians of the Galaxy Vol. 2 føles ikke like stort ut som i den første filmen. Filmen føles på det punktet litt billigere der karakterene for det meste blir stasjonære med tanke på hvor de befinner seg.

Det man får se er at enkelte karakterer blir nærmere kjent med hverandre, de får en tettere kobling, dette gjelder spesielt med Yondu som viser en annen side i oppfølgeren. Og når det er Michael Rooker som spiller en slik karakter, da vet vi jo hans skjebne.

Historien går ut på at Peter Quill møter sin far som er en gud, og det viser seg at også Peter Quill har krefter som faren er interessert i. Det er ikke så vanskelig å gjette agendaen til faren. Det er også noen som er ute etter å drepe gjengen vår etter at Rocket gjør noe han ikke burde ha gjort. Men dette er ikke like interessant da de som er ute etter vokterne våre ikke har mye personlighet.

Som vanlig byr Drax på mye latter med sine latterlige kommentarer og ærlighet. Han har noen fantastisk morsomme scener med en sneglekvinne som fikk meg til å le godt og hardt. Hun er så utrolig stygg, noe Drax ikke legger skjul på.

Et problem med Drax i oppfølgeren er at vi aldri ser ham skikkelig sint i kampsituasjoner. Han er filmens moroklump, jeg skulle jo gjerne se at han sparket litt ræv. Baby Groot er det store sjarmtrollet som er dum som en stokk når han skal hjelpe til.

Karakteren som jeg ikke følte fungerte i Guardians of the Galaxy Vol. 2 var Rocket. Han er ikke morsom, han er ikke sjarmerende og han skiller seg ut på en negativ måte. Han er bare så kjedelig, og han får aldri noen scener til å skinne.

Det som skuffet meg litt var at det var lett å gjette hva som ville skje med en sentral karakter i denne filmen som gjerne vil bøte for sine tidligere synder. Det er så kjedelig når man vet hva som vil skje en time før det skjer, hvorfor kunne ikke Guardians of the Galaxy Vol. 2 by på en liten overraskelse?

Visuelt sett er dette en lekker film å se på, men den lange actionsekvensen som finner sted mot slutten av filmen blir for lang og ikke så engasjerende. Den beste actionsekvensen finner man når Yondu går amok.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 er som nevnt ikke like god som den første filmen, men dette er uansett en underholdende film med fargerike karakterer og ikke minst sjarmerende karakterer som er mye morsommere å følge enn gjengen som befinner seg på jorden, da tenker jeg selvfølgelig på The Avengers.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, ganske skarpt og fargene og sortnivået er bra.

Lydsporet er litt lavt, så her må man øke volumet. Da er dialogen klar og tydelig, og man får høre et varmt lydspor som fyller opp rommet under actionscenene. Men jeg kunne ha ønsket mer trykk under eksplosjonene.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
The Making of Guardians of the Galaxy Vol. 2 (39 minutter)
Guardians Inferno Music Video (4 minutter)
Play Movie with James Gunn Visionary Intro (2 minutter)
Gag Reel (4 minutter)
Deleted Scenes (5 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.