Three (2016)

En kriminell mann blir innlagt på sykehuset med en kule i hodet. Politiet overvåker ham, for de venter bare på at noen av hans venner skal komme og redde ham. Men det er noe som ikke helt stemmer her, for det virker som om politifolkene skjuler noe.

Det her går bare ikke lenger. Nå tror jeg at det er lurt for Johnnie To å legge karrieren på hyllen, for han er ikke til å gjenkjenne.

Spilletiden er kort, heldigvis. Spilletiden er på rundt 84 minutter før rulleteksten dukker opp på skjermen.

Dette er en isolert film der handlingen er lagt til sykehuset og den ene avdelingen. Der følger vi en kriminell med en kule i hodet, noen politifolk og en lege som har hatt noen vonde opplevelser under sine siste operasjoner. Ting har ikke gått som planlagt, så hun blir hjemsøkt av to pasienter som ligger på denne avdelingen etter to mislykkede operasjoner.

Problemet med Three er at filmen har et elendig manus, karakterene er stive og tørre og visuelt sett er Three en steril og livløs film. Det er kun en lengre actionsekvens mot slutten av filmen som går i sakte film, men dette fungerer ikke særlig bra og filmmusikken som man har valgt til denne sekvensen er grusom. Det er ikke mye som fungerer i Three.

Tenk deg at Three som film har like mye karisma som en alvorlig Louis Koo, det sier alt hvis man vet hvem denne skuespilleren er.

Er man glad i Johnnie To slik som undertegnede, så er Three ikke verdt å se. Jeg vet ikke helt hva som skjedde med ham, men han har alltid klart å få mye ut av et lett manus. Problemet her er at manuset er tomt, det samme er karakterene og som seer bryr man seg ikke om deres skjebne, for med unntak av legen er hele karaktergalleriet blottet for karisma og sterke personligheter.

6 thoughts on “Three (2016)”

 1. Hvis du er lei av dritt og vil ha det litt gøy forran skjermen “Blood drive”. Tar du refereranser fra 80 tallets gore filmer, sett på “Blood drive”. Liker du aksjon som ikke tar seg selv høytidelig med flotte damer, tøffe gutter raske biler og masse blodsprut, sett på “Blood drive”! 😀

  1. Virker interessant, skal sjekke den ut. Filmsjelen min har blitt drept nå, tror jeg ser to filmer i uken, er et ork å sette seg ned for å se en film, tar heller en runde med spill når jeg skal koble av om dagen.

   Har du sett noen godbiter utenom serier i det siste?

   1. Da har jeg sett mer film enn deg de siste mnd. Sjal se hvilke jeg huker, de jeg ikke husker var neppe severdige. “Your name”, “Heart of darkness”, “The red pill”, “End of the century”. Mest dokumentarer her, føler at alt nytt har en underliggende agenda, så har mer eller mindre meldt meg ut fra de store filmselskapene. De Ønsker oss ikke noe godt.

    1. Your Name har jeg sett, ble ærlig talt skuffet over filmen. Fant ikke magien i den filmen, som jeg forventet jeg skulle gjøre.

     Nei, de ønsker ikke oss noe godt, er helt enig. Hadde vært fint hvis flere klarte å lukke lommeboka slik at vi slipper de samme, generiske filmene som ler av oss som er glade i film. Jeg håper hele filmbransjen går på en kjempestor smell, man må nesten starte på nytt for man har havnet i en sirkel som spytter ut de samme filmene nesten hele tiden, og alt skal være så trygt og kjent. Det er utrolig at det er så mange lettlurte mennnesker med skylapper på som ikke ser hva som skjer. Dumskapen må ta slutt en dag.

     1. Folk blir dummere, kreativiteten synker. Jeg er ikke positiv til fremtiden for å være ærlig. Du ser det overalt, politisk aktivisme er stort sett forbeholdt forumer foran PC skjermer i vår uendelige latskap, musikkbransjen har ikke sett nyskapning på 20 år (sammenlign dette med 60/70 tallet) men pumper ut masseprodusert dritt, kunstbransjen har ikke sett innovasjon siden Picasso alle prøver bare å kopiere fordums mestere etter beste evne som gjør hele kunstbransjen generisk og mot sin egen hensikt, filmbransjen pumper bare ut mer av det samme platte intetsigende dritten. Kanskje menneskeheten “peaked” på 70 tallet. Nå er det bare nedturen og slutten igjen, ser ikke mye håp for en renovasjon eller renessanse da vi snart bare er en gjeng late og feite feiginger uten egne meninger eller evner til å stå for dem.

     2. Amen! Kunne ikke vært mer enig. Teknologi som skal gjøre hverdagen enklere er også ødeleggende, vi blir bare dummere og dummere, folkeskikk er en mangelvare også. Flere biler skal man ha, kjøre til butikken som er to minutter unna for å handle en halvtom pose, det er flott for helsa og miljøet. Tekstmeldinger når man sitter bak rattet viser stor intelligens. Lokalavisa som kommer med viktige nyheter om åpningstidene til vinmonoplet, flaut! Det går bare en vei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.