Undertow (2004)

Vi følger en far og hans to sønner som får besøk av broren til faren. Det tar ikke lang tid før broren til faren lager helvete på jord, og sønnene må gjøre alt de kan for å overleve.

Undertow er regissert av David Gordon Green, og her har han laget en film som man kan dra kjensel på hvis man har sett noen filmer regissert av denne mannen.

Karakterene vi følger er litt slitne, de er skitne, svette og ekle. Omgivelsene er dystre og rotete, og de andre karakterene vi møter på veien er slitne alle sammen. Man vil føle seg skitten mens man ser filmen, man føler ikke behov for å kose seg med god mat når man ser så mange ustelte mennesker og stygge omgivelser.

Selv fant jeg ikke Undertow så underholdende. Den er klart best den første halvtimen, jeg ble lettere sjokkert over drapet vi ser. Dette drapet kommer fra intet, og det er jævla brutalt. Etter denne hendelsen klarer aldri Undertow å følge opp den lovende åpningen, filmen blir langtekkelig og jeg fant ikke karakterene interessante som de unge guttene møter på veien. De er bare ekle hele gjengen, og den slemme onkelen er heller ikke like skummel som han var etter en nøkkelscene som viser oss hvem han egentlig er.

Jeg kan ikke si at jeg falt for Undertow. Det er en skitten film med en god åpning, men etter en time begynte jeg å få konsentrasjonsproblemer. Jeg tar meg en tur i dusjen jeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.