Pelé: Birth of a Legend (2016)

Året er 1958, og en av fotballhistoriens største stjerner blir skapt. Hans navn er Pele.

Pelé: Birth of a Legend er først og fremst en varm film, det blir nesten galt å kalle dette for en biografifilm. For her er det egentlig ikke så mye dybde når det gjelder hovedkarakteren. Dybden finner man i lagånden og hvor mye fotballaget betyr for det brasilianske folk.

Det blir litt fokus på Pele og hans far som har sine varme øyeblikk. Faren til Pele oppmuntrer ham alltid, for han ser at Pele kan bringe magi igjen på fotballbanen, til glede både for det brasilianske folk og andre fotballelskere.

Men Pele får egentlig ikke lov av trenerne å spille fotball på sin måte, de vil at fotballspillerne i Brasil skal spille på den europeiske måten, ikke på den gamle måten brasilianerne er kjente for. Da dør sjelen til Pele, han blir en ulykkelig fotballspiller.

Når det gjelder fotballkampene så er de til å gråte av. Det har fremdeles ikke kommet en skikkelig god fotballfilm med gode og realistiske fotballkamper. Her blir det mye fokus på hovedpersonen som trikser og dribler seg forbi motstanderne og han scorer mål. Kameraet zoomer inn, her er det lite lagkoreografi.

Ellers er dette en hyggelig film der man heier på Brasil, for mange av de andre lagene er rasistiske og ser ned på personer med handicap. Nå vet jeg ikke om dette skjedde i virkeligheten, men det er jo uansett helt usmakelig, så man håper selvfølgelig at Brasil vinner VM i fotball.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.