T2 Trainspotting (2017)

Hjemme igjen!

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Renton returnerer hjem til Skottland der han tar et oppgjør med sin fortid.

T2 Trainspotting er som den første filmen regissert av Danny Boyle. I hovedrollene finner vi igjen Ewan McGregor, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller og Ewen Bremner.

Det har nå gått 21 år siden Danny Boyle lagde kultklassikeren, Trainspotting. Så over til det vanlige spørsmålet, trengte vi en oppfølger til kultklassikeren?

Nei, ikke når man ser hva T2 Trainspotting har å tilby. Renton tar turen tilbake til Skottland når han oppsøker sine gamle venner, og filmen fokuserer spesielt på hans forhold til sin tidligere bestevenn, Sick Boy. Når det gjelder gærningen Begbie, så er han bak lås og slå, men det tar ikke lang tid før han er ute igjen og han er selvfølgelig ute etter hevn. Renton trodde han var trygg, men det er han altså ikke.

Skal man først lage en oppfølger så må man ha et bedre manus enn det T2 Trainspotting har. Det jeg forventer er at oppfølgeren skal avslutte med stil slik at fansen av den første filmen vil føle at dette var verdt 2 timer hvor man fikk lukket boken for evig og alltid.

Men som mange andre populære filmer så trengte man aldri en oppfølger, for med unntak av at filmen fokuserer på gjenforeningen mellom to tidligere bestevenner, så har ikke T2 Trainspotting en særlig engasjerende historie å fortelle og da trengte man heller ikke en oppfølger. Hvor ble det av innholdet og den herlige energien og galskapen man fikk se i den første filmen?

Det Danny Boyle er mest interessert i er å se hva som skjer når Renton møter sin tidligere bestevenn. Vil Sick Boy tilgi sin gamle bestevenn, eller har Renton dolket ham for hardt i ryggen?

Det som også er lett å se er at regissør Danny Boyle ikke lenger er en ung mann med mye energi. Han forsøker å blande inn musikk og delvis energiske og vakre bilder uten å klare å skape den samme følelsen som man opplevde i den første filmen. Han har blitt for snill og trygg, noe som går ut over energien man er ute etter, og her finner man heller ikke mye kreativitet.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, ganske skarpt og fargene er varme. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Filmmusikken klarer i flere scener å fylle opp rommet, åpningsscenen har veldig mye god bass som hamrer løs på kroppen.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
20 Years In The Making: A Conversation with Danny Boyle and the Cast (25 minutter)
Deleted Scenes (30 minutter)
Calton Athletic Documentary: Choosing Endorphins Over Addiction (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.