Kong: Skull Island (2017)

Snill, slem, sint?

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

En gruppe med forskere og soldater tar turen til en ukjent øy der de møter kongen av jungelen. Han er en hårete og en meget stor konge!

Kong: Skull Island er regissert av Jordan Vogt-Roberts, han er mest kjent for den undervurderte oppvekstfilmen, The Kings of Summer. I hovedrollene finner vi Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John C. Reilly og John Goodman.

Kong: Skull Island er lagt til syttitallet, det vil si at handlingen finner sted etter den originale filmen. Men Kong: Skull Island bryr seg ikke om den originale filmen, for her har aldri King Kong vært i New York, så man har valgt å starte på nytt. Ikke at det er noe nytt for Hollywood, de og resten av verden har jo mistet all kreativitet.

Der 2005 versjonen til Peter Jackson var en skuffelse, så er Kong: Skull Island en mye bedre film som aldri gir seerne en pustepause. Det tar ikke lang tid før King Kong dukker opp på skjermen, soldatene og forskerne ankommer øya med helikoptre, og etter en kort stund dukker King Kong opp og han er meget sint for soldatene har sluppet bomber i jungelen og det viser seg at det er en god grunn til at kongen av jungelen har blitt så sint og forbannet.

Etter dette møtet blir menneskene som vi følger splittet i to forskjellige grupper og de forsøker å finne tilbake til hverandre for å komme seg vekk fra øya. Selvfølgelig er det spesielt en soldat som er ute etter hevn etter at King Kong drepte mange av hans soldater, og på det punktet blir Kong: Skull Island veldig forutsigbar og en smule kjedelig. Hvor ofte må vi møte denne type karakterer i en film? Jeg soldat, du stor gorilla, vi må ha en kamp der kun en kan stå igjen! Dette er en mannsverden!

Etter hvert viser det seg at King Kong ikke er en slem gorilla, for det finnes store og mer truende skapninger på denne øya for små mennesker. Sammenlignet med filmen fra 2005 så slipper vi heldigvis alt det klisset når King Kong møter kvinnen i sitt liv, i Kong: Skull Island blir det noen korte øyeblikk uten at man kaster opp. For scenene vi så i filmen til Peter Jackson var kvalmende!

Dataeffektene er ganske gode, og filmen har til min store overraskelse flere gode visuelle scener. Spesielt scenen tidlig i filmen når helikoptrene flyr mot King Kong er nydelig.

Ellers byr Kong: Skull Island på det man forventer når man ser en eventyrfilm som dette. Filmen kan minne meg litt om den siste Jurassic World-filmen, tempoet er høyt, filmen har ikke gode karakterer, så her finner man ikke noe dybde.

Filmen er ute etter å gi seerne lett underholdning, og det klarer den. Uansett hvor mange ganger jeg har sett det så er det morsomt og spennende når mennesker møter på de første skapningene på en ukjent plass. Spesielt når menneskene er de jagede.

Men det skal sies at nemesisen til King Kong er dørgende kjedelig. Reptilene som King Kong må kjempe mot er kjedelige og ikke særlig skremmende. Dette ble for meg det største problemet med filmen. For noen dølle fiender da!

Dette er en film som har glimt i øyet, og den har noen fine scener når spesielt menneskene vi følger møter de første skapningene på øya. Filmen blir som de fleste popcornfilmer fra Hollywood veldig forutsigbar, men jeg må jo si at jeg ser frem til en King Kong vs. Godzilla-film.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, skarpt og sortnivået er meget bra. Fargene er litt kjølige, noe som passer til atmosfæren på øya.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet klarer å fylle opp rommet med klar og luftig lyd under de større actionscenene.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Creating a King (25 minutter)
Monarch Files 2.0 (8 minutter)
The Intrepid Traveler (7 minutter)
On Location: Vietnam (6 minutter)
Through the Lens (2 minutter)
Deleted Scenes (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.