War Dogs (2016)

To tidligere barndomsvenner er ute etter lettjente penger, og den ene har funnet et smutthull i lovverket som gjør at de kan selge våpen til amerikanske og utenlandske interesser. Men de blir litt grådige, og spørsmålet er om vennskapet de har er så sterkt som den ene tror.

War Dogs er veldig lik Lord of War, der vi fant Nicolas Cage i hovedrollen. Men der Lord of War klarte å underholde seerne, så byr War Dogs på en veldig forutsigbar historie og litt flate karakterer som man ikke holder med.

Jonah Hill har vel aldri vært feitere, mannen går jo opp og ned i vekt hele tiden, men i War Dogs ser han helt for jævlig ut! Fortsetter han på denne måten blir han ikke 40 år.

Det største problemet med War Dogs som film er at den kun har usympatiske karakterer. Begge to vi følger er selvopptatte, og filmen må selvfølgelig bringe inn en nyfødt unge i livet til den ene vi følger. Dette er klassisk latskap når man ikke gidder å bruke tid på karakterene, da er det selvfølgelig veldig lett å bringe inn litt familieliv som ikke gjør jobben den skal gjøre. Karakterene må gjøre seg fortjente til at vi skal bry oss om dem, det holder ikke med en nyfødt unge og en kvinne blottet for personlighet. Dette er katalysatoren som gjør den nybakte familiefaren til en pengegrisk mann, han skal nyte livet mens andre dør av våpnene han selger. For et fantastisk manus, for noen sympatiske karakterer!

Det blir heller ikke mange ubehagelige øyeblikk, War Dogs har kun en intens sekvens, utenom det handler det om penger, forretningsvirksomhet, kameratskap og som nevnt en dårlig fortalt familiehistorie. Ikke tro at dette er en morsom film siden det er Todd Phillips som har regissert filmen. Dette er for det meste en alvorlig film som letter på trykket i noen få scener.

Se heller Lord of War, det er en mye mer underholdende film med levende karakterer og ikke minst er det noen som er ute etter protagonisten. I War Dogs mangler det en interessant motpart, mot slutten blir det fokus på de to vennene som finner ut at de er forskjellige, spesielt den naive familiefaren oppdager at han har med en person han trodde han kjente, men det gjorde han ikke. Overraskelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.