The BFG (2016)

En foreldreløs jente blir kidnappet av en eldre kjempe, og det tar ikke lang tid før hun får god kontakt med denne kjempemannen som forsøker å beskytte henne mot andre kjemper som har lyst til å spise henne opp.

The BFG er en fin film for de yngre barna. Steven Spielberg har vært i bestefarmodus i mange år nå, og det blir en smakssak om man liker den ekstremt varme følelsen han skaper her.

Som voksen kan jeg ikke si at jeg helt falt for denne filmen. Det som blir vist på skjermen er ikke noe nytt, jeg fant jenta i filmen irriterende og lite sjarmerende.

Den sentrale kjempen i filmen er den som holder skuta flytende. Han er sjarmerende og interessant på sin måte, dessverre er ikke de andre kjempene det samme. Problemet med de andre kjempene er at hele gjengen kun er noen bøller, og det er egentlig alt. Det holder ikke for meg, jeg har sett meg lei på at skurkene i veldig mange filmer kun er endimensjonale karakterer som man aldri blir nærmere kjent med. Dagens skurker er for like, de er dårlig skrevet.

Med tanke på innholdet og boka filmen er basert på, er dette først og fremst en film for de yngre barna. Dette er en varm og hyggelig film som er forutsigbar og lite engasjerende for oss voksne. Men de yngre barna kan drømme seg bort i dette varme og lite spennende universet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.