The LEGO Batman Movie (2017)

Superhelter trenger også venner.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos, Norsk Dolby Digital 5.1

Batman er en ensom mann og ting blir ikke lettere når the Joker er ute etter oppmerksomhet og selvfølgelig skaper mye kaos i Gotham City.

The LEGO Batman Movie er regissert av Chris McKay (Robot Chicken), og skuespillerne som gir sine stemmer til karakterene i filmen er blant annet Will Arnett, Michael Cera, Rosario Dawson, Ralph Fiennes og Zach Galifianakis. Filmen har fått gode kritikker, men det en skal legge merke til er at The LEGO Batman Movie ikke er regissert av Phil Lord og Christopher Miller som sto bak The Lego Movie. Det merker man med tanke på humoren.

For å gå rett på sak så synes jeg ikke at The LEGO Batman Movie er like god som The Lego Movie. Problemet som The LEGO Batman Movie har er at den ikke har humoren som jeg er ute etter som voksen. Jeg syntes ikke det var så mye å le av her, filmen trykker på sjarmknappen og lykkes delvis med det, men humor for voksne synes jeg ikke det var så mye av her.

Samtidig blir det for mye kaos for en eldre hjerne. Tempoet er skyhøyt, filmen tar aldri noen lengre pustepauser. Her er det fokus på action, kaos og en hel haug med karakterer. Og når det blir for mange karakterer, spesielt skurkekarakterer, så får ikke de mye skjermtid som de burde ha fått.

I The LEGO Batman Movie, er Batman en ganske så ufyselig karakter som er ekstremt selvopptatt. Dette fungerte greit i The Lego Movie, men når han får en hel spillefilm som kun fokuserer på han, så blir det litt slitsomt i lengden. Filmen har et budskap når det gjelder oppførsel og tankegangen til protagonisten, så på det punktet får filmen frem budskapet som også de yngste barna burde forstå.

The LEGO Batman Movie er ikke like god som The Lego Movie, men det er ikke en dårlig film. Men jeg vil si at den vil fungere best for barn og ikke godt voksne med tanke på den litt slappe humoren og den ukontrollerte energien som burde vært roet ned en smule.

Bilde: 10/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er varme og dype.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er ikke så aggressivt, men lyden klarer i enkelte scener å fylle opp rommet med behagelig og luftig lyd.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Animated Shorts (13 miutter)
Deleted Scenes (7 minutter)
One Brick at a Time: Making The LEGO Batman Movie (16 minutter)
Rebrick Contest Winners (3 minutter)
Inside Wayne Manor (3 minutter)
Brick by Brick: Making LEGO Batman (4 minutter)
Behind the Brick (4 minutter)
Me and My Mini Fig (1 minutt)
Gallery
Trailers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.