Lights Out (2016)

En ung gutt oppsøker sin søster når han oppdager at en skummel kvinne som kun dukker opp i mørket befinner seg i huset. Moren er psykisk syk, men det viser seg at hun vet hvem denne kvinneskikkelsen er.

Lights Out var en film jeg gledet meg til å se, jeg elsker grøssere som kryper godt under huden. Filmen har også fått gode tilbakemeldinger, så dette måtte jo bli bra?

Dessverre ble jeg kjempeskuffet over Lights Out. Filmen har en spilletid på kun 75 minutter før rulleteksten dukker opp. Utrolig nok begynte jeg å kjede meg etter kun 40 minutter, for jeg fant ikke kvinneskikkelsen i filmen som kun dukker opp når lyset er slukket skummel. Hun kunne minne meg om en slags blanding av Freddy Krueger og den ene ungen i grøsserfilmen, Mama.

Filmen har to store problemer som pleier å ødelegge grøsserfilmer. For det første er karakterene dårlig skrevet, jeg fant ingen grunn til å bry meg om dem. Dette er kun tomme karakterer uten personlighet. For at jeg skal bry meg så må jeg få en kobling til en eller flere av karakterene i filmen, det fant jeg umulig i denne filmen.

Og kvinneskikkelsen i Lights Out er dessverre ikke skremmende eller særlig truende. Hun irriterte meg, jeg ønsket bare at noen skulle banke henne opp, men det er det få som gjør. Det er kun i noen få scener man ser at hun er ganske sterk, men før det skjønte jeg ikke hvorfor mannfolkene bare løp fra fra henne, for hun er ikke skummel eller særlig truende i det hele tatt. Hør bare på stemmen hennes, det er så tilgjort og lite skremmende. Og hun heter for faen meg Diana! Skal man være redd for en solbrent kvinne som heter Diana? Hva faen?

Lights Out er ikke en film som klarer å skremme. Den kryper ikke huden, den har ikke spennende scener. Det den har å tilby, det har jeg sett før og mye bedre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.