Digging Up the Marrow (2014)

Adam Green lager en dokumentar om en mann som sier at han vet hvor det befinner seg monstre. Forteller han sannheten, eller er han splitter pine gal?

Adam Green har skrevet manus, regissert filmen og han har selv hovedrollen sammen med Ray Wise. For folk som ikke vet hvem Adam Green er, så er dette mannen som står bak Hatchet-serien og Frozen. Jeg hører på en del filmpodcaster, og jeg vil virkelig anbefale podcasten til Adam Green og Joe Lynch som heter The Movie Crypt. Det er en meget interessant og litt annerledes filmpodcast som tar oss med bak filmene og hvor vanskelig det er å lage filmer.

Jeg likte Digging up the Marrow, men det skal sies at jeg er ikke like begeistret for reklamen og promoteringen som Adam Green gjør i Digging up the Marrow. Han har gjort det bra med tanke på at han har jobbet seg opp fra ingenting, og jeg skjønner selvsagt at han vil drive litt promotering for sine tidligere filmer og TV-serie. Men det blir litt for mye i enkelte scener, spesielt i starten.

Det jeg likte med Digging up the Marrow er at Adam Green klarer å holde på mysteriet ganske lenge. Nå sier det seg selv at han ikke har mulighet til å bruke så mye penger på en smal film som Digging up the Marrow. Så det blir ikke mange monstre som dukker opp, men det gjør jo ikke noe, for han klarer i det minste å skape en litt spennende atmosfære og mystikk rundt det som foregår. Det er det veldig mange dyrere filmer som ikke klarer.

Det blir filmingen i skogen og spesielt i nærheten av et stort hull i bakken som monstrene kommer opp fra, hvis det er i det hele tatt monstre. Det blir selvsagt satt opp videokameraer rundt dette hullet i bakken når de forsøker å filme monstrene om natten. På det punktet har ikke Digging up the Marrow noe nytt å tilby. Men det er spennende, og jeg likte spesielt delen der vi får se tegninger av monstrene som monstermannen har sett. Det er et veldig lurt grep, for man trenger ikke å vise så mange monstre for man har allerede sett tegningene og dannet seg et bilde i sitt eget hode.

Adam Green er ikke en god skuespiller, han er virkelig fæl i starten av filmen under det første intervjuet, han gjør mange rare ting med ansiktet under dette intervjuet. Han blir heldigvis litt bedre etter hvert når han kan spille seg selv, men i ettertid ser man at han burde ha overlatt rollen til en profesjonell skuespiller. Det er stor forskjell mellom ham og en skuespiller som Ray Wise.

Digging up the Marrow er ikke en film for alle. Det er en film for oss som setter litt pris på at en som forstår sjangeren lager en film med et lavt budsjett, men han vet hva de mer kresne er ute etter når de skal bli skremt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.