Chronicles of the Ghostly Tribe (2015)

En ekspedisjon finner noe merkelig som vekker opp gamle demoner fra verdensrommet.

Chronicles of the Ghostly Tribe starter med skikkelig kommunistisk propaganda med latterlige tekster, armbevegelser og sang. Som vi alle vet har vi med kinesiske barn å gjøre, og det er jævla fascinerende å se på. Det kommer flere godbiter, minst to godbiter til med kommunistisk propaganda der det er herlig å arbeide hardt og helst burde du være en soldat. Fantastisk, bare fantastisk!

Etter rundt 30 minutter er det best å slå av hele filmen. Det beste får man se i den større åpningssekvensen når ekspedisjonen forsøker å finne ut av hva som befinner seg inne det store fjellet. Vi får se en ganske fin actionsekvens når karakterene sklir nedover isen, og det er en farlig ferd der spisse istapper venter på å spidde noen muntre kommunister. Da slipper vi i det minste den jævla syngingen!

Men etter en fin åpning rakner hele filmen i sømmene. Det blir større tidshopp, karakterene er elendig skrevet og ingen av skuespillerne imponerer. Det er også vanskelig å skjønne helt hva som foregår. Filmen engasjerer ikke, så man må prøve å holde konsentrasjonen oppe så lenge man klarer, men tro meg, det er ikke lenge.

Etter det jeg forstår er det demoner fra verdensrommet som skaper problemer for de glade kommunistene. Ut over det husker jeg egentlig ikke noe, det er så jævla uengasjerende når man presterer å skrive et manus med så flate og innholdsløse karakterer. Man ser på pappfigurer, det er jo helt umulig å bli engasjert i karakterene og deres reise!

Dataeffektene er heller ikke mye å skryte av. Kineserne har blitt mye flinkere til å lage akseptable dataeffekter i de seneste år, men det er ikke mye som imponerer her, med unntak av et stort sjømonster.

Chronicles of the Ghostly Tribe er en tom film med kvalmende propaganda og livløse, innholdsløse barnekarakterer fra dypeste helvete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.