The Wailing (2016)

Det foregår merkelige ting i en liten landsby. Folk blir gale og de dreper sine nærmeste. Vi følger en politimann som forsøker å løse gåten når hans datter begynner å oppføre seg rart. Hun har begynt å få utslett på kroppen som også de andre hadde før det klikket helt for dem.

The Wailing er regissert av Hong-jin Na (The Chaser, The Yellow Sea). Dette er hans tredje film, han har vært en av de mest spennende regissørene fra Sør-Korea de siste åtte årene, selv om han kun har laget tre filmer. Men hans to første filmer har vært svært gode og underholdende.

Dessverre er The Wailing hans svakeste film til nå. Filmen har flere problemer, det største problemet er spilletiden som er på hele 156 minutter. Det er minst 40 minutter for mye, for dette er en film som brenner sakte, men dessverre ikke så godt.

Det blir mye sort humor som jeg likte. Men jeg brydde meg ikke om protagonisten og hans datter, karakterene er dårlig skrevet og de mangler god karakterdybde.

Det beste med hele filmen er mystikken rundt enkelte karakterer i filmen, spesielt den japanske mannen som politimannen mener står bak det hele. Filmen er klart best når det gjenstår rundt 40 minutter, da følte jeg at endelig filmen startet, for før det blir det mye av det samme og det skjer for lite.

Jeg må si at The Wailing er en film som er oppskrytt, for i grunn så er det ikke så mye å hente her. Filmen blir litt kryptisk hvis man ikke følger godt med, jeg følte at slutten satt som den skulle og jeg likte den store avsløringen. Men med den lange spilletiden og de flate karakterene i filmen, ble det vanskelig å bli engasjert i 156 minutter. The Wailing har ikke nok innhold som kan forsvare den lange spilletiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.