Bleed for This (2016)

Aldri gi opp.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En verdensmester i boksing opplever sitt livs største mareritt når bilen han er passasjer i kolliderer. Han våkner opp på sykehuset der han får beskjed av legen at hans boksekarriere er over, og at han først og fremst må konsentrere seg om situasjonen han nå er i, noe som betyr at er han heldig så vil han klare å gå igjen. Men det er ikke aktuelt for denne bokseren, han har tenkt å bokse igjen, spørsmålet er om hans målsetting vil ødelegge resten av livet hans.

Bleed for This er regissert av Ben Younger (Boiler Room), og i hovedrollene finner vi Miles Teller og Aaron Eckhart.

Filmen er basert på sanne hendelser, nå er ikke undertegnede særlig bokseinteressert så jeg har aldri hørt om denne bokseren før nå.

Som en biografifilm er Bleed for This en film som er midt på treet. Det er ikke en film som finner på noe nytt, den fokuserer spesielt på mentaliteten til protagonisten. Dette er en person som lever for boksingen, han gjør ikke noe galt, han er en snill og grei type. Det gjør egentlig filmopplevelsen litt kjedelig, for han blir for perfekt.

Man håper at protagonisten vil lykkes med sitt comeback, men filmen mangler energi. Protagonisten mangler en skikkelig rival, han mangler kranglefanter rundt seg. For det meste er alle hyggelige mot hverandre i familien, noe som blir litt kjedelig i lengden å se.

Man kan også si at alle karakterene i filmen er underutviklet, for vi lærer dem aldri å kjenne på en dyp måte. De har bare en rolle de skal spille og fylle, uten at man føler noe kjemi mellom dem. Karakterene er rett og slett svake og ganske innholdsløse.

Boksekampene vi ser er ikke mye å skryte av. Det blir for det meste harde og raske slag, koreografien er ikke mye å skryte av. Igjen mangler filmen energi under kampene, det Bleed for This fokuserer mest på er protagonistens kamp mot seg selv og situasjonen han har havnet i.

Dette er en film som mangler energi, det er en velspilt film, men det er ikke så interessant å følge en perfekt person for lenge. Man kan si at hans eneste demon i filmen er at han aldri gir opp, noe som kan skade ham hvis hans comeback ikke lykkes.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 2/10

Bildet er klart og passe skarpt. Innendørs er fargene varme, og sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet under boksekampene med lyder fra publikumet.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (12 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.