Skiptrace (2016)

En mann er vitne til et drap på en kvinne, og han blir en viktig brikke for en kinesisk politimann som nettopp er ute etter å arrestere mannen som sto bak drapet på kvinnen.

Skiptrace er regissert av finske Renny Harlin, og det er jo ikke akkurat et kvalitetstegn når en utbrent regissør som dette må til Kina for å få laget filmer. Det hjelper selvfølgelig litt at selveste Jackie Chan har hovedrollen, og vi finner også Johnny Knoxville i den andre hovedrollen.

Dette er en typisk kompisfilm der to selvopptatte menn som er helt ulike vil bli gode venner underveis på turen. De er uenige i det meste, men ikke uventet blir de ganske gode venner når reisen er over.

Problemet med Skiptrace er at den ikke er satt så godt sammen. Jeg fikk følelsen av at Renny Harlin forsøkte å være Guy Ritchie i de første 15 minuttene. Redigeringen er elendig, her hopper man fra scene til scene uten rytme, det føles ut som om det er en amatør som har laget filmen. Og man kan kalle Renny Harlin for en veteran, han har laget større filmproduksjoner så man forventer bedre redigering og rytme enn det Skiptrace klarer å levere i spesielt den første halvtimen.

Dessverre skuffer actionscenene. Jackie Chan har begynt å bli en gammel mann, han beveger seg ikke så raskt lenger og han kan ikke lenger gi oss imponerende stunts som i hans glansdager.

Handlingen er forutsigbar, skurkene er kun en gjeng med stereotypiske karakterer uten sjarm. Man kan egentlig ikke lage en mer tom film enn Skiptrace, man kan høre at filmen etterlater seg et ekko når den er ferdig.

Man kan ikke kalle Skiptrace for en god film, det er heller ikke den dårligste filmen jeg har sett, den har litt sjarm takket være de to ledende skuespillerne. Men ser man tilbake på lignende filmer som Jackie Chan har medvirket i, føles Skiptrace ut som en lat film som burde hatt en annen regissør en Renny Harlin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.