Hajime no Ippo: Rising (2013)

Nye utfordringer venter.

Hajime no Ippo: Rising består av 25 episoder. Dette har alltid vært min favorittserie når det gjelder animeserier. Men nå merker jeg at serien ikke har så mye nytt å tilby.

Problemet med Hajime no Ippo: Rising er at den blir for ufokusert og dessverre repeterende når det gjelder handlingen. Nå er det ikke bare fokus på den mest interessante karakteren som er Ippo, han må dele veldig mye skjermtid med resten av bokserne som han er på lag med. Og mange av disse er ikke det jeg vil kalle interessante karakterer. De har for all del sin sjarm, men det er egentlig alt.

Det hele blir veldig tynt når det gjelder oppbyggingen av motstanderne og det indre følelseslivet til spesielt protagonisten. Man føler ikke at han får gjort så mye i Hajime no Ippo: Rising, han må lære seg noe nytt når motstanderen har en metode som kan stoppe spesialiteten til Ippo som er Dempsey Roll. Det er interessant, da får vi i det minste se litt utvikling når det gjelder boksingen til denne karakteren.

Det er også interessant å se hva som skjer med Takamura når han skal forsøke å vinne sin andre tittel i en annen vektklasse. Han blir faktisk skurken i denne kampen, jeg har alltid likt denne karakteren, men jeg liker virkelig ikke hans retning i Hajime no Ippo: Rising. Han er nesten ikke til å gjenkjenne, han blir rett og slett uspiselig når han bokser mot en hvit djevel.

Så får vi dessverre noen dårlige episoder når karakterene vi følger skal ha seg litt ferie fra boksingen og de er ute på fisketur. Dette er bare kjedelig og tullete å ha med. Det blir heller ikke bedre i de siste episodene når vi følger treneren til Ippo og hans gode venn. Vi er da tilbake i tid når amerikanerne fikk japanerne til å overgi seg etter at de slapp to atombomber over Japan. En hvit boksedjevel ydmyker japanerne, og vi får noen dårlige og lite engasjerende episoder med mye japansk patriotisme man kan kaste opp av. Det er ikke vanskelig å gjette hva utfallet av kampen vil bli.

Nei, dette var virkelig skuffende! Hvis kvaliteten på mangaen er på det samme nivået som denne sesongen, håper jeg at det ikke vil bli flere sesonger av min favorittanimeserie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.