Dyrene i Hakkebakkeskogen (2016)

Her skal det synges!

Bilde: 1.78:1
Lyd: Norsk DTS-HD Master Audio 5.1

Dyrene i Hakkebakkeskogen forsøker å leve sammen, men det er ikke lett når det finnes dyr i skogen som spiser opp mindre dyr. Men en hendelse gjør at de må stå samlet.

Dyrene i Hakkebakkeskogen er regissert av Rasmus A. Sivertsen (Solan og Ludvig-filmene), og skuespillerne som gir sine stemmer til de forskjellige karakterene er blant annet Stig Henrik Hoff, Nils Jørgen Kaalstad, Espen Bråten Kristoffersen, Marit Synnøve Berg, Ivar Nørve og Wenche Myhre. Filmen er basert på en kjent barnebok skrevet av Thorbjørn Egner.

De fleste på min alder har kjennskap til dyrene i Hakkebakkeskogen. Besteforeldre og foreldre leste nok denne kjente barneboken for unger som nå er på min alder. Det jeg tror de fleste vil huske er sangene fra dette universet med søte dyr.

Dyrene i Hakkebakkeskogen er en solid barnefilm for de aller yngste barna. Men jeg må si at jeg savnet litt mer humor for voksne, for filmen er sjarmerende og koselig, men det er lite humor her.

Nå er det egentlig lite jeg husker fra barneboken med unntak av sangene som sitter klistret i minnet. Derfor er det litt synd at en film som kun har en spilletid på rundt 76 minutter ikke klarer å introdusere de sentrale karakterene i starten av filmen på en måte som etablerer karakterene for oss som ikke husker disse karakterene. En kort introduksjon på ett minutt for hver sentrale karakter hadde vært perfekt, her kunne man ha lært litt av for eksempel Quentin Tarantino.

Denne Klatremus er jo egentlig en skikkelig boms som er et dårlig forbilde for barn. Han lærer heller ikke så mye når filmen er slutt, han ligner veldig mye på Ole Brumm, den late slappfisken!

Ellers er dette er en lett og lystig film for de aller yngste barna som burde sjarmere de fleste seerne med sine hyggelige og sjarmerende karakterer som aldri blir truende hvis man ser bort fra karakterene som lever på gården. Mikkel Rev blir aldri direkte skummel, og slutten og budskapet er greit nok, vi får bare håpe at barna ikke vil stemme på Arbeiderpartiet når de blir eldre.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart og ganske skarpt med varme farger.

Lydsporet er litt lavt, når man justerer litt på volumet på forsterkeren blir dialogen klar og tydelig. Jeg følte aldri at lydsporet i Dyrene i Hakkebakkeskogen klarte å fylle opp rommet, det er de tre høyttalerne i front som dominerer mest.

Ekstramateriell:
Bli med inn i Hakkebakkeskogen
Møt stemmene til dyrene i Hakkebakkeskogen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.