American Pastoral (2016)

En ufyselig datter.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Vi følger et ektepar som er lykkelige, men de har en yngre datter som skiller seg ut. Datteren er kritisk til alt, hun virker i ubalanse og når hun blir tenåring tar det ikke lang tid før hun havner i alvorlig trøbbel. Hun hater systemet hun er en del av, og da begynner hun å henge med dårlige mennesker som tror at alt kan løses med vold.

American Pastoral er regissert av Ewan McGregor, han har selv hovedrollen i filmen sammen med Jennifer Connelly og Dakota Fanning.

Dette er en type film som viser hvor sterk kjærlighet foreldre kan ha selv om datteren er ondskapen selv. Man kan si at datteren i denne filmen er som en besatt demon som tok meg tilbake til The Exorcist.

Faren som er en god mann, nekter å innse at hans datter er en fortapt sjel som er ferdig med livet i en tidlig alder. Selv når hans datter er mistenkt for å ha stått bak en bombe som tok livet av en person, tror han ikke på at datteren var en av gjerningspersonene. Etter denne hendelsen forsvinner datteren sporløst, og det virker som om han aldri vil få møte henne igjen. Men en dag så tar en kvinne kontakt med faren, og da begynner jakten på datteren igjen. Men spørsmålet er om hun virkelig lever.

Dette er en velspilt film som også provoserer med tanke på den ufyselige datteren. Hun hadde faktisk passet godt i en Sion Sono-film, hun er så uspiselig som person, også når hun er ung. Vi får se en ganske kvalmende scene når hun forsøker å få faren til å kysse henne slik han gjør med sin kone. Denne scenen tok meg tilbake til grøsserfilmen, Orphan.

Faren og moren er vellykkede personer som er pene og lykkelige. Datteren står for den mørke siden, hun føler seg utenfor og da kommer hun i kontakt med dårlige personer som er sinte på samfunnet.

Man føler med faren, men jeg satt og håpte at dattera var død. Dette handler om en far som alltid vil gi alt og ofre seg for sin datter selv om det er ondskapen selv. Utover det så er det ikke en dyp film vi ser, de andre karakterene er ikke så interessant.

Bilde: 7/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, ikke så skarpt og fargene er veldig matte. Sortnivået er heller ikke på topp.

Dialogen er klar og tydelig, selv om den er litt lav. Ellers er det ikke mye aktivitet i sidehøyttalerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.