Criminal (2016)

Under et oppdrag dør en CIA-agent. Myndighetene er desperate, så de forsøker å operere inn minnene til den døde agenten i hjernen til en dødsdømt fange som har store atferdsproblemer. Nå må han redde verden fra en katastrofe!

Criminal er regissert av Ariel Vromen (The Iceman), og i hovedrollene finner vi Kevin Costner, Gary Oldman, Tommy Lee Jones, Jordi Mollà og Gal Gadot.

Historien i Criminal er ganske generisk og uinteressant. Den dødsdømte fangen som nå har fått minnene til den avdøde CIA-agenten må spore opp en hacker som kan starte den tredje verdenskrig. Vil den dødsdømte fangen hjelpe, eller er verden fortapt?

Protagonisten i filmen er en villmann, han har fra tidlig alder hatt en hjerneskade som gjør ham til en farlig og kald mann som gir blanke i lover og regler og ikke minst mangel på empati. Han vet ikke hva det ordet betyr, han tar det han kan ta uten å spørre, alt løses med vold.

Problemet med Criminal er at filmen føles ut som en TV-episode. Jeg har sagt det før, men det er vel ingen som synes at hackere er skumle skurker i filmer?

Samtidig bryr man seg ikke om noen av karakterene. Personene som jobber for myndighetene mangler personlighet, de er usympatiske hele gjengen. Det gjelder også protagonisten som ikke blir godt spilt av Kevin Costner. Jeg liker Kevin Costner, men han passet ikke i denne rollen i det hele tatt. Han overspiller på en dårlig måte for å manne seg opp, de fleste av oss liker dem mer myke og sjarmerende siden når vi ser en film med Kevin Costner.

Skurkene kan ikke bli mer kjedelige, de får ikke mange minuttene på skjermen, det er like greit, for snakk om kjedelige typer!

Det er heller ingen actionscener som imponerer. Filmen fokuserer for det meste på protagonisten der vi ser at han begynner å forandre seg som person når minnene til den avdøde agenten begynner å ta over hans hjerne. Da ser vi litt karakterutvikling, hvis man kan kalle det for det. Familien til den avdøde agenten må selvsagt få mye av æren for denne forutsigbare karakterutviklingen.

Dette er en film som man glemmer fort etter å ha sett den. Filmen har mange gode skuespillere, men manuset hører hjemme i en TV-episode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.