13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (2016)

Soldater som passer på en hemmelig CIA-base i Libya må forsvare basen når de blir angrepet.

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi er regissert av Michael Bay. Han har her nok en gang laget en unødvendig film med en spilletid på hele 144 minutter. Det er minst 40 minutter for mye.

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi er basert på sanne hendelser, men jeg tviler virkelig på at alle de ville actionscenene vi får se er noe som fant sted i virkeligheten. Michael Bay klarer bare ikke å holde tilbake, actionscenene ser og føles ut som å spille et Call of Duty-spill.

Karakterene i filmen er endimensjonale. Vi får se noen slappe scener der filmen forteller oss om familielivet til soldatene, her vil nok de fleste bare riste på hodet og le. Filmen bruker ikke mange sekunder på skurkene, det ser ut som en av skjeggapene er lederen, men han ser vi kun i noen få sekunder om gangen.

Karakterene er dårlig skrevet. Hele filmen føles ut som et dataspill med mye action og lite innhold. Høydepunktet i filmen når det gjelder action, er en scene der et kjøretøy blir hardt beskutt av fienden. Dette er den eneste scenen som økte pulsen min, det var en intens scene, dessverre klarer ikke Michael Bay å følge opp denne scenen.

Når det hadde gått 90 minutter så trodde jeg at filmen nærmet seg slutten, men da viste det seg at det var rundt 50 minutter igjen av filmen. Spilletiden er virkelig ødeleggende for filmen, det blir mye av det samme og karakterene er ikke karakterer man orker å være sammen med så lenge. Dette her er pappfigurerer av noen såkalte karakterer.

Jeg trodde også at Michael Bay ville lage en mer alvorlig film siden filmen er delvis basert på sanne hendelser. Men han klarer ikke å droppe sin barnslige humor som bare blir verre og verre. Det er en karakter som forsøker å være morsom i alt alvoret i en lengre periode, det funker bare ikke og det passer ikke inn. Hvorfor kunne ikke Michael Bay herme etter en film som Zero Dark Thirty? Hvorfor i alle dager er det ingen som stopper ham når han absolutt må drepe mye av tonen med sin bedritne humor?

Spill heller et dataspill enn å se 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, det er mitt råd.

2 thoughts on “13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (2016)”

 1. For en film!

  Michael Bay bruker ikke mange minuttene på å konstatere det vi alle vet; mannen ville ikke ha kunnet laget en troverdig film om det så sto om livet og når mannen legger en virkelig hendelse til grunn går naturligvis troverdigheten rett ad helvete med ekspressfart så om man er ute etter en filmatisk historietime så er kanskje ikke det filmen man setter på.

  Men er man derimot ute etter en lettbeint actionfilm så er dette nærmest et must! Det er enkel som få og så sant man ikke ser den en sliten søndag morgen når de små grå svømmer i alkohol så vil man ikke finne så mye reinspikka spenning.

  Til gjengjeld blir man tatt med på en heidundrande reise hvor kuler flyr rundt i stua for denne filmen har ett lydbilde helt i toppklasse og med det tidvis heseblesende tempoet blir dette en fantastisk – men fullstendig hjernedød – actionfest som får ut det beste av surroundanlegget ditt.

  Mvh
  Rune Fredstad
  http://www.runefredstad.no

  1. Problemet er at Michael Bay ikke lenger klarer å skape karakterer man finner underholdende og sjarmerende. Se bare på hans første filmer, frem til Bad Boys 2. Mad Bad Boys 2 begynte problemene med at ingen sa ham imot, og selv om jeg elsker BB2 så har jeg begynt å misslike fimen litt da det var vendtepunktet til Michael Bay som filmregissør.

   Han klarte å engasjere med Armageddon, The Rock og Bad Boys der man i det minste likte å følge de sentrale karakterene. Han kom litt tilbake med den første Transformers-filmen, men etter det var det slutt og han har kun ja-mennesker rundt seg som ikke sier klart i fra at hans humor stinker og at han har blitt et mannebarn som må vokse opp.

   Når det gjelder 13 Hours så er ikke dette en god actionfilm i mine øyne. Karakterene er dølle, innholdsløse slappfisker og actionscener som er hentet ut av et COD-spill. Poenget er jo at vi skal heie på heltene, men da må de ha mer personlighet eller at de føles menneskelige ut på en normal måte uten å overdrive. Se bare på Armageddon og Will Patton sin karakter, det er ikke mange minuttene han får, men vi ønsker at han skal komme levende hjem igjen. Man håper at Sean Connery vil slippe unna i The Rock, man forstår og synes synd på Ed Harris i The Rock. Det er interessant og underholdende å følge Will Smith og Martin Lawrence i den første Bad Boys-filmen, og man frykter skurken som er en kald jævel. Med disse karakterene skapte
   Michael Bay karakterer man likte å følge, og dermed ble også filmopplevelsen helt noe annet enn det tullet han har levert etter disse tre filmene. Selv om jeg liker noen av Transformers-filmene, så har nok det mye med nostalgi å gjøre, for karakterene er jo grusomme de også. Men noen av actionscenene i disse filmene er nydelige å se på og bra koreografert, men det er også mye søppelkoreografi her også.

   Vet at lydbilde kan gjøre en film bedre, men neste gang du ser den, se den med normalt TV-volum og uten alkohol i kroppen. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.