Passengers (2016)

Titanic i verdensrommet.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Et romskip som frakter rundt 5000 personer får tekniske problemer, og en mann våkner opp fra dvale. Problemet er at han har våknet opp 90 år for tidlig, og romskipet er vei til en ny planet der menneskerasen skal bosette seg og han er den eneste om bord som har våknet opp. Etter ett år alene får han nok, han har blitt forelsket i en kvinne som sover godt, men nå har han tenkt å vekke henne opp. Er det virkelig så lurt?

Passengers er regissert av den norske regissøren Morten Tyldum (Hodejegerne, The Imitation Game). I hovedrollene finner vi Jennifer Lawrence og Chris Pratt.

Det beste med Passengers er at den visuelt er vakker å se på. Det gjelder spesielt scenene som finner sted på utsiden av romskipet, dette er nydelig!

Ellers er historien ganske generisk der en mann blir forelsket i en kvinne, men han gjør noe som han ikke burde gjøre når han vekker henne opp fra dvale. De kan ikke gå i dvale i 90 år etter at de har våknet opp, så de har kun hverandre og en bartender som er en robot. De vil dø av alderdom, og de har kun hverandre. Men vil kvinnen finne ut at det ikke var en teknisk feil som gjorde at hun våknet opp for tidlig?

Jeg trodde at Passengers ville være en dypere film. Jeg likte starten når vi kun fulgte mannen som våkner opp fra dvale. Da får vi servert noen morsomme scener når han begynner å bryte sammen og han tenker på å ta sitt eget liv.

Så forandrer filmen retning når mannen vekker opp kvinnen, da får vi se klissete scener der dessverre skuespillerne ikke har gnistrende kjemi. Romantikken går på skinner, man føler ikke at karakterene har mange lag i det hele tatt og man ønsker ikke å bli nærmere kjent med dem.

Etter litt kjedelig romantikk som jeg følte tok ned tempoet, så blir det litt mer fart og spenning den siste halvtimen. Man føler da at man ser Titanic i verdensrommet, det er spesielt en scene mot slutten som fikk meg til å riste litt på hodet.

Passengers har ikke mange karakterer, så filmen hviler på skuldrene til Jennifer Lawrence og Chris Pratt. Ingen av disse gjør en dårlig jobb, men manuset er ikke godt nok og man forventer litt mer når man spesielt finner Jennifer Lawrence i en av hovedrollene.

Passengers er en lett underholdningsfilm som ikke finner på noe nytt, men den klarer i det minste å underholde i den første og tredje akten. Det er bare synd at romantikken i filmen ikke fungerer, dette blir rett og slett for lett og overfladisk.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er fantastiske. Sortnivået er topp det også, Passengers ser nydelig ut på Blu-ray Disc!

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet i enkelte scener, da får man lyd som er behagelig å høre på.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (10 minutter)
Casting the Passengers (11 minutter)
Space on Screen: The Visual Effects of Passengers (7 minutter)
On the Set with Chris Pratt (4 minutter)
Creating the Avalon (10 minutter)
Outtakes from the Set (4 minutter)
Book Passage (5 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.