Knight of Cups (2015)

En manusforfatter i Hollywood forsøker å finne ut hvem han var, for han er en ulykkelig mann som ikke har noe kjærlighet å gi til andre.

Knight of Cups er regissert av Terrence Malick, og i hovedrollene finner vi Christian Bale, Cate Blanchett, Natalie Portman, Brian Dennehy, Wes Bentley, Teresa Palmer og Imogen Poots. Jeg skal si at Terrence Malick klarer å samle mange gode og vakre skuespillerinner. Hva er hans hemmelighet?

I Knight of Cups følger vi en manusforfatter som jobber i Hollywood. Han lever et tomt liv, han har mye rikdom og utrolig vakre kvinner rundt seg hele tiden, men han er en tom mann som ikke vet hvem han er lenger.

Jeg har fremdeles ikke sett de første filmene som Terrence Malick regisserte. Men en ting er helt klart i mine øyne, han burde lage en skrekkfilm og komme seg ut av sirkelen som han har satt seg fast i. For det føles ut som om han lager de samme filmene om igjen og om igjen.

Knight of Cups er ikke direkte en dårlig film, men vi har sett dette her før og bedre. Det blir flere vakre bilder med passende filmmusikk og vakre mennesker.

Protagonisten spilt av Christian Bale tror jeg ikke snakker med noen i filmen, vi hører kun hans tanker. Han går rundt som et tomt skall, vi skjønner jo at han er helt ute og kjøre, men for en kjedelig protagonist da!

Det her er vel ikke første gang man ser det, men hvorfor skal alle kvinnene i filmen løpe rundt som glade barn når de er lykkelige? Det ser jo ikke lite dumt ut da! Kvinnene i filmen gjør seg til hele tiden, mens den trøtte protagonisten daffer rundt med sin døde sjel. Jeg tviler på at kvinnene som var glade i ham var så glade når de gikk rundt med en sjelløs mann som ikke sier noe, han kun tenker. For en sjarmør altså!

Hvis Terrence Malick lager en helt samme type film igjen, så burde han legge karrieren sin på hylla, for han kan da ikke ha mer å tilby oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.