The Sacrament (2013)

En mann skal treffe sin søster som han ikke har sett på en god stund. Sammen med en kameramann og reporter skal de filme livet til søsteren, for hun lever i et lukket samfunn som skjuler seg for omverdenen. De skal kun være der i en dag, og alt virker ganske normalt helt til de våkner opp til en ny dag. Da begynner moroa, idyll blir forvandlet til helvete på jord.

Etter min mening er The Sacrament den beste filmen Ti West har laget til nå. Han er kjent for å lage trege filmer, jeg vil ikke direkte kalle The Sacrament for en treg film da den hele tiden har nerve, den klarer å holde interessen oppe fra første til siste sekund.

For det er alltid interessant å følge mennesker i et lukket samfunn der man finner selvsagt en gal leder som blir som en far for menneskene i det lille samfunnet. Man blir ikke så godt kjent med de som har meldt seg inn i det lille samfunnet i filmen, men filmen har tøffe scener mot slutten som etterlater spor etter seg.

Det er også spennende å oppdage hva slags mennesker man har med å gjøre. The Sacrament holder egentlig ikke på denne hemmeligheten så lenge, jeg kunne ha ønsket at Ti West kunne pirret oss mer og lenger på det punktet.

Med The Sacrament går Ti West i en annen retning, og jeg håper at han vil fortsette å utforske slik han gjør nå, for her har han laget sin beste film uten satanister og spøkelser. Der hjernen har begynt å vandre under filmer som House of the Devil og The Innkeepers, så var jeg med fra første til siste sekund. Filmen dro meg inn i det lille universet Ti West har skapt, det skal han ha mye ros for.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.