The Boy (2016)

Den ekle dukken.

En kvinne blir barnevakt for en dukke, og når eierne av huset reiser på en liten ferietur er hun helt alene sammen med denne dukken og mystiske ting begynner å skje. Er det virkelighet, eller begynner hun å bli gal?

The Boy er regissert av William Brent Bell. Han har laget elendige filmer som Stay Alive (2006) og The Devil Inside (2012). Jeg har ikke rukket å se Wer (2013), som skal være en helt grei film. Men de to første filmene jeg nevnte er skikkelige drittfilmer! Så jeg var selvfølgelig skeptisk når jeg satte meg ned for å se The Boy.

The Boy er en type film som brenner sakte i de to første aktene. Filmen klarer å bygge opp en nifs atmosfære når protagonisten opplever merkelige ting i huset, og hun hører også en barnestemme. Som seer har man sine teorier, jeg bommet med min teori tidlig i filmen. Det er det som er morsomt med denne filmen, helt til noen forteller om en viss hendelse som skjedde med denne familien. Da skjønner man hva som foregår, men fremdeles er det litt nifst.

Filmen bruker enkle skvettescener som jeg ikke er stor fan av. Men den klarer også å bygge opp en ekkel atmosfære, noe jeg elsker. Det er interessant å følge protagonisten som har hatt en vond fortid, når hun får større psykiske påkjenninger aksepterer hun det hun først tar avstand fra.

Den siste akten blir helt annerledes. Jeg vil ikke røpe så mye mer, filmen forandrer seg, men den klarer fremdeles å være ekkel.

Du kjenner kanskje igjen Lauren Cohan fra The Walking Dead. Hun har hovedrollen i filmen, og jeg ble overrasket over henne på en positiv måte. Hun er fin å se på, og hun klarer å spille på grøsserstrengene på en overbevisende måte. De andre skuespillerne som dukker opp er ikke mye å skryte av, spesielt personen som spiller hennes tidligere kjæreste er grusom.

Jeg likte The Boy, den gjør mye riktig og selv om den stjeler fra noen kjente filmer mot slutten så klarer den å holde interessen oppe og jeg ble i hvert fall engasjert i det som skjedde på skjermen. Det skjer ikke ofte nå om dagen når jeg ser en ny grøsserfilm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.