Når dyrene drømmer (2014)

Vi følger en jente som har en pleietrengende mor. Jenta skjønner ikke hva det er som feiler moren, det vet faren og legen som behandler moren. Men ingen av dem vil si noe, og nå merker jenta at hennes kropp begynner å forandre seg. Hva er det som foregår?

Når dyrene drømmer er en mørk film som ikke har det beste manuset. Filmen er rett og slett for kort, spilletiden er på rundt 84 minutter, filmen burde vært minst en halvtime lengre.

Visuelt sett er filmen nydelig å se på. Bildene og musikken skaper en mørk og dyster atmosfære. Det er interessant å følge jenta som merker at hennes kropp begynner å forandre seg. Det beste med filmen er når hun er på jobb. Der finnes det noen bøller, og en merker at det er en anstrengt atmosfære. Man venter bare på at hun skal eksplodere, eller at noe vondt vil skje med henne. Denne arbeidsplassen er ikke trygg!

Mot slutten blir filmen betraktelig svakere. Det virker som om man gikk tom for ideer, for kreativiteten er borte vekk og filmen blir veldig forutsigbar. Slutten er egentlig elendig og ganske dum.

Hadde manuset vært bedre og enkelte karakterer vært mer velskrevne, så kunne Når dyrene drømmer vært danskenes svar på den svenske vampyrfilmen, La den rette komme inn. Men en merker stor kvalitetsforskjell når det gjelder disse to filmene når man ser på det ferdige produktet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.