Suite Française (2014)

Tyskerne har okkupert Frankrike, og i en liten by blomstrer romantikken mellom en fransk kvinne og en tysk offiser.

Suite Française er en velspilt film med gode skuespillere i de sentrale rollene. Men filmen har et stort problem, og det er en av franskmennene som blir en jaget mann etter en hendelse som ikke tyskerne liker.

Problemet er at den jagede mannen som man skal heie på er en usympatisk karakter. Han er sint, han tenker kun på seg selv. Det beviset får man flere ganger underveis, jeg håpte faktisk på at tyskerne skulle ta ham, for han er ikke mann nok til å stå frem. Det eneste han gjør er å sette andres liv i fare, han er en jævla feiging med begrenset hjernekapasitet. Ta ansvar for det du har gjort, jævla feiging!

Ellers er det interessant å følge kvinnen og den hyggelige tyske offiseren. De faller for hverandre, de har noen å prate med, for de er litt innesluttet og ektemannen til kvinnen er en fransk soldat hun ikke har sett på en stund. Den tyske offiseren liker ikke det han gjør, men han må følge ordre og det er interessant å se hvor langt han er villig til å gå for å hjelpe kvinnen han er forelsket i.

Suite Française er en film som kanskje gaper over litt for mye, jeg tenker spesielt på den andre offiseren som man forventer skal bli den store skurken i filmen. Men det er ikke mye han egentlig gjør, han gir oss noen hint om hva han ønsker og fantaserer om å gjøre, og med det blir han automatisk en ond skurk. Det føltes veldig billig ut. Det var rett og slett ikke særlig nødvendig å introdusere en slik karakter, men han er der slik at handlingen kan gå fremover for andre karakterer.

Liker du romantiske filmer der fokuset er på forbudt kjærlighet, er Suite Française absolutt verdt å få med seg. Dette er ikke helt min type film, jeg føler at jeg har sett dette så mange ganger før, så jeg ble ikke overrasket over utfallet i det hele tatt. Men jeg ser det meste der Matthias Schoenaerts har en sentral rolle, han er en herlig skuespiller som både kan være kald og jævlig, men han kan også være en sjarmør med mye karisma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.