The Autopsy of Jane Doe (2016)

Et strøkent lik.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Far og sønn skal obdusere et lik, problemet er bare å finne dødsårsaken, for dette er et lik utenom det vanlige.

The Autopsy of Jane Doe er regissert av den norske regissøren som sto bak Trolljegeren, André Øvredal. I hovedrollene finner vi Emilie Hirsch og Brian Cox.

The Autopsy of Jane Doe er en film som for det meste har fått gode kritikker av sjangerfans og kritikere. Dette er en isolert film der vi kun følger to karakterer som skal finne dødsårsaken til et kvinnelig lik som merkelig nok ser strøken ut.

Det tar ikke lang tid før det begynner å skje merkelige ting under obduksjonen. Og med en spilletid på kun 82 minutter før rulleteksten dukker opp på skjermen, så kan man ikke klage på at spilletiden blir for lang. Faktisk er spilletiden perfekt. Her er det mye å lære, for ikke alle filmer trenger å ha en spilletid på rundt to timer. The Autopsy of Jane Doe er en stram film som ikke kaster bort tid!

Selv om The Autopsy of Jane Doe ikke finner på noe nytt, så gjør den det meste riktig når det gjelder sjangeren. Dette er en film som aldri har noe form for dødtid, her er det tempo fra start til slutt, og man håper at far og sønn vil klare å overleve denne helvetesnatten. Selv om man ikke blir godt nok kjent med dem, så føler man at dette er gode mennesker, og da bryr jeg meg om deres skjebne.

I starten føles det ut som om man følger Sherlock Holmes og Watson, når far og sønn forsøker å finne ut av dødsårsaken til den merkelige kvinnen som ikke er som andre vanlige lik. Her blir det mange nærbilder av innvoller og ekle lyder når de graver og skraper her og der.

Men det tar ikke lang tid før det begynner å skje merkelige ting, plutselig begynner lik å bevege seg og jeg skjønte fort hvem denne kvinnen egentlig var. Man får tidlig hint, det skjer noe med faren som da gjorde at brikkene falt på plass.

Uansett er dette en spennende film med noen intense scener, og atmosfæren skal man i hvert fall ikke klage på. Dette er en isolert film der handlingen er lagt til kjellerrommet der far og sønn jobber, og liker man klaustrofobiske grøsserfilmer som gjør det meste riktig, er The Autopsy of Jane Doe en av de største overraskelsene i positiv forstand i filmåret 2016. Man kan nesten ikke lage en mer strammere grøsser enn dette!

Bilde: 8/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, passe skarpt og fargene er for det meste varme nede i den mørke kjelleren. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Litt filmmusikk fyller opp rommet, og lydsporet trykker godt fra seg når mystiske ting skjer på skjermen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.