In the Heart of the Sea (2015)

En stor hval angriper en hvalfangerbåt, og dette angrepet vil forandre enkelte personer for resten av livet. Og en kjent roman vil bli skrevet basert på denne hendelsen.

In the Heart of the Sea er regissert av Ron Howard, og filmen gjorde det ikke særlig bra på kino. Det skjønner jeg godt, for jeg forventet en helt annen type film enn det jeg fikk se. Filmen er delvis basert på sanne hendelser, og det ble skrevet en meget kjent roman basert på denne hendelsen, romanen var selvsagt Moby Dick.

In the Heart of the Sea har problemer i alle ledd. Filmen er veldig glattpolert, det føles ikke ut som om man befinner seg på havet. Skuespillerne kler ikke rollene de spiller, karakterene er endimensjonale og helt tomme.

Kjekkasen Chris Hemsworth viser nok en gang at han dessverre ikke er en særlig god skuespiller. Jeg er glad for at jeg alltid har undertekst på når jeg ser filmer der han har hovedrollen, for det er vanskelig å forstå hva han sier med sin merkelige aksent. Han er så brautende når han snakker, og han har så lite rekkevidde som skuespiller. Jeg håper de neste filmene han medvirker utenfor Marvel-filmene vil floppe, for han er bare ikke god som skuespiller. Han har ikke karisma eller personlighet til å bære en film på sine store skuldre. Han gir aldri karakteren han spiller en interessant personlighet, han har ikke noe dybde i seg som skuespiller som smitter over på karakterene han spiller. Han er bare så jævla kjedelig og innholdsløs.

Så har vi problemet med hvalfangere. Ingen liker hvalfanger med unntak av familiene til hvalfangerne som gir dem mat i magen. I In the Heart of the Sea håper man at den store hvalen vil drepe de slemme hvalfangerne som forsøker å drepe moren til en liten hvalunge. Jeg skjønner bare ikke hva man tenkte på når man lagde denne filmen, skulle man liksom holde med hvalfangerne? Dø, hvalfangere, dø!

Jeg gledet meg faktisk til å se In the Heart of the Sea. Jeg liker denne type filmer, men In the Heart of the Sea er en av de største skuffelsen jeg så i 2015. Filmen engasjerer ikke, den bygger ikke opp de større hendelsene på en god og spennende måte og dataeffektene ødelegger realismen. Her er det ikke noe å hente i det hele tatt. For noe tull av en film da!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.