Leviathan (2014)

En familiemann får hjelp av en venn som er advokat. Han har blitt tvunget til å selge sin eiendom, og nå forsøker han å ta opp kampen mot en korrupt borgermester og hele det korrupte systemet i byen.

Dette er en russisk film som retter søkelyset mot korrupsjonen man finner i dagens Russland. Nå er det ikke bare korrupsjon det handler om i Leviathan, for ting skjer når advokaten dukker opp som forandrer på vennskapet mellom han og familiefaren. For i huset befinner det seg en ulykkelig kone som har en fordrukken ektemann og en stesønn som hater henne.

Leviathan er en interessant film, den ble for meg aldri kjedelig. Filmen er litt lang, spilletiden er på 140 minutter, filmen kunne ha vært kortet ned med rundt 20 minutter. Men 20 minutter fra og til i denne filmen gjør ikke så mye, rytmen er svært god så man tenker ikke så mye på den lange spilletiden.

Nå er det familiefaren som må ta opp kampen mot systemet med sin gamle venn ved sin side som kommer fra Moskva for å hjelpe. Familiefaren er ikke en sympatisk person, han er som russere flest, han er en sliten alkoholiker. Der normale mennesker drikker appelsinjuice til frokost, så drikker russerne vodka. Det er egentlig et stakkarslig folkeslag.

Det merkelige for meg var at jeg ikke ble provosert over korrupsjonen i filmen. For protagonisten er bare så ufyselig og dum at jeg håpte at skurkene i filmen ville overta hans eiendom på en billigst mulig måte. Så uspiselig er denne familiefaren. Men man får vondt av hans kone som må slite med denne alkisen og den ufyselige stesønnen. Hun får man sympati for, og jeg likte også advokaten som representerte familiefaren.

Jeg var litt skeptisk til Leviathan når jeg satte meg ned for å se den. Men filmen klarte å underholde og engasjere meg til siste sekund. Jeg vil ikke kalle Leviathan for en tung film, den har ikke det høyeste tempoet, men den har interessante karakterer som er underholdende på sin måte og den er faktisk litt morsom til tider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.