Truth (2015)

60 Minutes skal lage en reportasje som handler om George W. Bush. De får opplysninger om at han aldri fullførte verneplikten sin, han gjorde andre ting og når det nå er nytt presidentvalg i USA så kan det ødelegge hans sjanser for et gjenvalg som president.

Truth er basert på sanne hendelser. De fleste har vel hørt om 60 Minutes, det er et respektert program og kvaliteten er normalt sett svært høy. Men så gjorde de en stor tabbe, ikke at det var den første tabben etter det jeg har lest.

Det er merkelig at personer som gransket denne saken ikke gjorde en bedre jobb, tittelen på filmen sier det meste. Det å stole blindt på folk er bare dumt. Det er utrolig at så rutinerte personer som jobbet med denne reportasjen ikke gjorde hjemmeleksene sine på en skikkelig måte.

Skuespillerne er gode, men Cate Blanchett som spiller protagonisten er ikke en karakter jeg likte. Hun er hard og direkte, men hun virker også veldig kald og dominerende. Det er ikke den type karakterer jeg faller for.

Truth bruker mest tid på reportasjen som skal lages, men den er også litt innom familielivet til protagonisten og det fungerer ikke. Det viser seg at hun har et dårlig forhold til sin far, og mot slutten av filmen utveksler de en kort dialog uten at jeg skjønte hvorfor. Skal man først bruke noen sekunder på dette så burde man ha introdusert faren tidligere i filmen, og at vi fikk et lite tilbakeblikk når det gjaldt forholdet mellom protagonisten og hennes far. Det er en scene de utveksler dialog, og den scenen er elendig, spesielt når protagonisten får et lite sammenbrudd. Tåpelig scene!

Truth er en grei film, men protagonisten er vanskelig å like og personene som jobbet med denne reportasjen burde virkelig skamme seg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.