Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

Magiske dyr i New York.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos, Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En trollmann som forsøker å redde magiske dyr havner i trøbbel når han ankommer New York. Mystiske ting skjer i New York, det viser seg at mørke krefter herjer og enkelte tror at det er de magiske dyrene som står bak alt kaoset. Nå må han gjøre alt for å forsvare sine kjære dyr, og på veien får han hjelp av nye venner.

Fantastic Beasts and Where to Find Them er regissert av mannen som sto bak de fire siste Harry Potter-filmene, David Yates. I hovedrollene finner vi Eddie Redmayne, Colin Farrell, Katherine Waterston og Dan Fogler.

Fantastic Beasts and Where to Find Them er basert på en bok skrevet av kvinnen bak Harry Potter-bøkene, J.K. Rowling. Fantastic Beasts and Where to Find Them er en spinoff av Harry Potter-bøkene, handlingen finner sted før eventyret til Harry Potter og venner starter.

Nå er undertegnede en stor fan av Harry Potter-filmene, så forventningene var ikke akkurat lave når jeg satte meg ned for å se Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Men for meg ble dette en skuffelse. Filmen har etter min mening flere store problemer. For å starte med et av problemene så er det at det ikke er interessant å følge voksne karakterer i dette universet når de har ledende roller. Det er mye mer interessant å følge karakterene i Harry Potter-universet, det gjelder spesielt ungene i filmen og forholdet de får med de voksne og det de opplever sammen.

Karakterene i Fantastic Beasts and Where to Find Them er rett og slett svake, de er dårlig skrevet når man sammenligner karakterene her med de mest sentrale karakterene i Harry Potter-filmene. I Harry Potter-filmene ser vi karakterutvikling, filmene byr på mye dramatikk og spenning og man får et sterkt forhold til karakterene. Det gjør man virkelig ikke her med disse tamme karakterene vi følger. For en generisk gjeng da!

Så har vi de magiske dyrene som ikke imponerer når det gjelder kreativitet. Det eneste dyret jeg virkelig likte var det første magiske dyret vi stifter bekjentskap med som har et nebb som Donald Duck. Dette magiske dyret elsker alt som har med penger og verdifulle smykker å gjøre, dette var høydepunktet for meg i filmen.

Skurkene i filmen er svake, de får ikke mye skjermtid og dybde finner man heller ikke. Filmen introduserer for mange karakterer som ikke får nok skjermtid, og dermed så blir de ganske hule og tomme.

Jeg likte heller ikke den visuelle stilen eller kostymene. Dette gjelder spesielt tullingene med hatter og skinnfrakker, herregud disse klovnene tok meg helt ut av filmen og universet. For en gjeng med duster!

Som godt voksen synes jeg at Harry Potter-filmene fremdeles er gode og engasjerende filmer, spesielt fra den tredje filmen og utover. Jeg fant ikke Fantastic Beasts and Where to Find Them særlig underholdende, jeg fant den ikke engasjerende eller spennende. Med tanke på det fantastiske universet som J.K. Rowling skapte med Harry Potter, er universet i Fantastic Beasts and Where to Find Them en stor skuffelse som ikke byr på den største filmopplevelsen. Det blir for lite kreativitet, en voksen protagonist fungerer ikke og skurkene er anonyme og tomme.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, skarpt og detaljert. Fargene er varme, og sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Fantastic Beasts and Where to Find Them har et bra lydspor som fyller opp rommet med klar og luftig lyd, og det er bra med trykk her også.

Ekstramateriell:
Before Harry Potter: A New Era of Magic Begins (16 minutter)
Characters (25 minutter)
Creatures (24 minutter)
Design (34 minutter)
Deleted Scenes (15 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.