Hell or High Water (2016)

Blodpenger.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

To brødre er ute etter å redde barndomshjemmet sitt, men penger har de ikke og banken eier snart barndomshjemmet og eiendommen som kan være svært verdifull for under bakken befinner det seg olje. Nå raner brødrene flere mindre banker for å samle opp beløpet som de trenger for å redde hjem og eiendom. Like bak dem jakter en Texas Ranger sammen med en indianer-meksikaner.

Hell or High Water er regissert av David Mackenzie (Starred Up), og i hovedrollene finner vi Jeff Bridges, Ben Foster og Chris Pine.

Hell or High Water er en slags moderne westernfilm der handlingen er lagt til Texas. Det betyr at vi selvfølgelig møter flere cowboyer med pistoler og geværer, bare at hester er byttet ut med motoriserte kjøretøy.

Det er lett å sympatisere med den ene broren som ikke har et ondt hjerte, han gjør det han kan for å redde hjem og eiendom. Han er også far til to sønner, så han tenker på fremtiden til spesielt ungene sine.

Når det gjelder den andre broren så er han en lovløs type som har sonet 10 år i fengsel etter å ha drept faren. Han er en villmann, han er voldelig og han elsker skytevåpen.

Like i hælene bak disse to brødrene finner vi en eldre Texas Ranger som snart er pensjonert, han er som en gammel blodhund som aldri gir opp.

Tempoet er rolig, karakterene er ikke karakterer man blir godt kjent med, men man forstår i det minste handlingen til den ene broren.

Med tanke på at den ene broren er mer sympatisk så blir politiet fienden når de truer hans frihet og liv, for man ønsker at i det minste den snille broren skal lykkes med planen og at han vil klare å redde barndomshjemmet fra den kvalme banken. For det er vel ingen normale mennesker som heier på banken?

Hell or High Water er en film som har spenningstopper der man forventer den skal ha det når det gjelder den snille broren, men dette er ikke en type film med dype karakterer. Man forstår motivet, og man håper han vil unnslippe lovens lange arm.

Dette er først og fremst en velspilt film med et litt skuffende manus, for det er ikke så mye som skjer her og historien er ikke akkurat dyp. Men filmen er underholdende på sin måte der den bytter mellom alvor og glimt i øyet når vi følger Jeff Bridges og partner, disse to er sjarmtrollene i filmen.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, mykt og sortnivået er bra. Fargene er varme.

Dialogen er klar og tydelig. Jeg vil ikke kalle lydsporet i Hell or High Water for et livlig lydspor. Det skjer ikke så mye her når gjelder lyden, det blir noen skuddvekslinger, ellers er det ikke mye aktivitet i sidehøyttalerne.

Ekstramateriell:
Enemies Forever (14 minutter)
Damaged Heroes (12 minutter)
Visualizing the Heart of America Featurette (9 minutter)
Filmmaker Q & A (30 minutter)
Red Carpet Premiere (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.