Inferno (2016)

Robert Langdon er igjen i trøbbel.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk 5.1 AURO 3D

Robert Langdon våkner opp med hukommelsestap, og det tar ikke lang tid før han er på rømmen sammen med en lege. Det viser seg at en gal man har tenkt å utrydde halve jordens befolkning, og selvfølgelig er Robert Langdon nøkkelen som kan stoppe den onde planen.

Inferno er den tredje filmen som er basert på bøkene skrevet av Dan Brown (The Da Vinci Code, Angels & Demons). Som i de to foregående filmene er det Ron Howard som har regissert filmen. I hovedrollene finner vi Tom Hanks og Felicity Jones.

Nå har ikke de to første filmene vært noen mesterverk, og Inferno føyer seg inn i den rekken.

Det største problemet med Inferno som film er at den er totalt uengasjerende. Spilletiden er på 2 timer, men det føltes ut som 3 timer.

Karakterene er tomme, historien er rett og slett dårlig og man bryr seg ikke om hvis halve jordens befolkning dør. Så lite engasjerende er Inferno.

Man får ikke eventyrfølelsen som man i det minste fant i den første filmen. Jeg husker ikke så mye fra den andre filmen, men protagonisten er jo en belest mann som kan sin historie og han elsker å løse gåter. Det får man ikke se så mye av her, protagonisten må for det meste løpe og gjemme seg for skurker og han kan ikke stole på noen. Det er ikke mye spenning her, filmen er forutsigbar og alle vet jo at de onde vil feile.

Når man heller ikke følger så godt med så oppdager man hvor dårlig historien er fortalt med mange karakterer som føles veldig like ut. Alt er så mørkt og alvorlig, og de tomme karakterene har null innhold.

Jeg skjønner ikke hvorfor en skuespillerinne som Felicity Jones stadig får ledende roller i større filmproduksjoner. Hun har null karisma, hun mangler utstråling, jeg skjønner bare ikke hva enkelte personer ser i henne. Hun er bare så utrolig tørr og kjedelig, hun mangler personlighet.

At dette er en skuffende film, er det ikke noe som helst tvil om. Nå har ikke jeg lest boken, men hvis filmatiseringen forteller mye av det samme med sine tomme karakterer, da er jeg glad for at jeg ikke har lest boken.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er varme, det gjelder spesielt ansiktsfargene som heller mot det oransje. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet klarer å fylle opp rommet med klar og detaljert lyd.

Ekstramateriell:
Extended & Deleted Scenes (28 minutter)
Visions of Hell (6 minutter)
Inferno Around the World (14 minutter)
A Look at Langdon (7 minutter)
This is Sienna Brooks (6 minutter)
Ron Howard, A Director’s Journal (10 minutter)
The Billionaire Villain: Bertrand Zobrist (5 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.