Doctor Strange (2016)

Et nytt og spennende liv.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

En dyktig kirurg får ødelagt karrieren sin etter et bilkrasj. Han er desperat, og når han får vite at en person som var lammet ble frisk igjen, oppsøker han en merkelig gruppe i Nepal som har magiske evner. Han tenker først og fremst på å bli frisk igjen, men han blir dratt inn i en konflikt mellom gode og onde krefter.

Doctor Strange er regissert av Scott Derrickson, og i hovedrollene finner vi Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen og Tilda Swinton.

Jeg må si at valget av regissør overrasket meg. Scott Derrickson er en grøsserregissør som lager mørke filmer, det er ikke noe som skulle tilsi at han skulle få lage en lett og lystig Marvel-film.

Som karakter er Doctor Strange helt ukjent for undertegnede, men jeg fikk i det minste inntrykk av at karakterene og miljøet er lagt til Asia. Derfor blir det for mange hvite skuespillere i denne filmen.

Jeg klarte ikke å ta Tilda Swinton alvorlig i rollen hun spilte. Hennes utseende tok meg tilbake til Shaolin Soccer når kvinnen i filmen raker av seg håret og Stephen Chow har noen vittige kommentarer på lager. Tilda Swinton ser jo helt latterlig ut, er det noen som hadde sett for mye på Avatar: The Last Airbender i det siste? At Hollywood ikke klarer å bruke en asiatisk skuespiller i denne og andre roller i Doctor Strange er kritikkverdig. Blodtrykket stiger når jeg ser dette tullet, Hollywood har fått nok kritikk når det gjelder bruk av hvite skuespillere som er tilpasset asiatiske skuespillere. Kanskje på tide å høre på fornuft?

Dette er sikkert ikke den siste filmen i denne serien. Som film må jeg si at Doctor Strange ikke tar større sjanser. Det føltes ut som om jeg så en litt dårligere versjon av Batman Begins. Det betyr at vi følger protagonisten når han er langt nede psykisk sett. Han må finne tilbake til seg selv, og da må han trene og yte sitt beste.

Men her ligger et stort problem. Jeg følte aldri at protagonisten måtte slite så mye gjennom sin trening. Alt går så greit for denne karakteren, det er ikke mye han må slite og plutselig har han blitt svært sterk når det gjelder hans magiske egenskaper. Det tar heller ikke lang tid før han blir dratt inn i kampen mellom det gode og onde.

Ellers er som vanlig skurkene i Marvel-filmene svake. Det virker ikke som om Marvel har lært noe som helst når det gjelder disse svake skurkene sine. De er bare skurker uten snev av personlighet, hva er det som driver dem? Kan man ikke bruke tid på skurkene også, eller er de så svake i tegneseriene også at man ikke kan gjøre så mye hvis man skal følge kildematerialet?

Det beste man finner her er actionsekvensene som er ganske kreative og interessante å se på. Humoren i filmen er også ganske god og passende, protagonisten er egentlig en sjarmerende type selv om han er svært høy på seg selv. Benedict Cumberbatch er strålende og sjarmerende i rollen som den merkelige kirugen.

Doctor Strange er en underholdende film som er kompakt og føles liten ut i skala. Men jeg følte at dette her har jeg sett før og bedre i filmer som spesielt Batman Begins og Spider-Man. Doctor Strange har litt hastverk, den burde ha bygget opp protagonisten på en saktere måte i denne filmen og brukt mindre tid på actionscener og svake skurker uten snev av personlighet. Begynner vi å se tretthet i Marvel-maskineriet?

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildet er klart, ganske skarpt og fargene er gode. Sortnivået er topp.

Dialogen er klar og tydelig. Sidehøyttalerne og bakhøyttalerne blir ofte tatt i bruk, rommet blir fylt opp av detaljert og luftig lyd som får frem smilet under de større actionsekvensene. Lydsporet er ikke det mest aggressive jeg har hørt, men det gjør ikke noe når rommet blir fylt opp av god lyd som dette.

Ekstramateriell:
The Score-Cera Supreme (10 minutter)
A Strange Transformation (10 minutter)
Strange Company (13 minutter)
The Fabric of Reality (13 minutter)
Across Time and Space (13 minutter)
Marvel Studioes Phase 3: Exclusive Look (7 minutter)
Team Thor: Part 2 (5 minutter)
Deleted and Extended Scenes (8 minutter)
Audio Commentary
Gag Reel (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.