Broadchurch: Season 1 (2013)

En ung gutt blir funnet drept på stranden, og politiet gjør alt de kan for å finne gjerningspersonen. Men det er ikke lett når den lille byen har innbyggere med mørke hemmeligheter.

Broadchurch er en britisk krimserie der vi følger to politietterforskere som skal forsøke å løse drapsmysteriet. En 11 år gammel gutt blir funnet drept på stranden, og spørsmålet er hvorfor han ble drept og hvem som gjorde det.

Vi følger for det meste tre karakterer. Den ene er en politimann som kommer utenfra byen handlingen er lagt til. Den andre er politikvinnen som har sin egen familie og som bor i byen, og så følger vi familien til den drepte gutten.

Under etterforskningen viser det seg at noen av innbyggerne i den lille byen har mørke hemmeligheter, og selvfølgelig blir en etter en mistenkt.

Underveis som seer sitter man og lurer litt på hva som skjedde den natten når den unge gutten ble drept. Det er veldig uklart, så man famler litt i blinde som seer når man forsøker å finne noen ledetråder som ikke etterforskerne ser. For det blir mange misstenkte her med dramatisk musikk og fokus på de merkelige karakterene som man misstenker står bak drapet på den unge gutten.

I de første episodene bygger Broadchurch opp karakterene og peker ut hvem som kan stå bak drapet. Det er enkelte karakterer som skiller seg ut, og som seer føler man at det ikke kun er en person som på en måte er ansvarlig for drapet.

Det er interessant å se og følge moren til den drepte gutten som går i en slags transe, og det er utrolig å se hvordan enkelte personer kikker på henne når hun er ute. Dette er personer uten antenner, de burde vært tatt med bak låven og fått et nakkeskudd. Dessverre finnes det veldig mange nysgjerrige mennesker i samfunnet som burde vært låst inne, de tror de er normale, noe de aldeles ikke er! Syke jævelmennesker!

Når først personen eller personene som sto bak drapet blir avslørt, må jeg si at jeg ble litt skuffet. Jeg forventet noe mer dramatisk, for det er som sagt flere karakterer i denne byen med skjulte hemmeligheter som ikke helt tåler dagens lys i en liten småby. Motivet ble for meg litt svakt i grunn.

Selv med en litt skuffende løsning på drapsmysteriet, er Broadchurch absolutt en god serie som fokuserer veldig mye på enkelte karakterer og deres reise gjennom denne tragedien når en ung gutt blir drept. Serien fokuserer faktisk veldig mye på foreldrene til den avdøde gutten og deres sorgprosess, for det tar veldig lang tid før politiet får noen skikkelige ledetråder og de er ikke særlig effektive i grunn. Det Broadchurch satser mest på er en emosjonell reise, og på det punktet lykkes den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.