31 (2016)

Sadistiske klovner fra helvete.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En liten gruppe med slitne mennesker må kjempe for sine liv når de blir kidnappet og truet til å delta i et dødelig spill. De må overleve i 12 timer, og deres fiender er drapskåte klovner fra helvete.

Nå må Rob Zombie slutte å lage filmer. Du vet hva du dessverre får når du setter deg ned for å se en film laget av Rob Zombie. Med unntak av The Devil’s Reject, har han kun laget slitsomme og dårlige filmer med karakterer som går deg på nervene. Som vanlig finner vi hans lite attraktive kone i hovedrollen, Sheri Moon Zombie, vi finner også en hel haug med andre ubrukelige skuespillere.

Igjen finner vi karakterer man ikke kan bry seg om. Se for deg en slags billig versjon av The Running Man, der skurkene er klovner. Det starter med en dvergkloning av Hitler, da burde du forstå hva som venter deg resten av filmen. Det jeg føler når jeg ser en film som dette er at det er en mann som aldri har blitt voksen som har laget filmen, jeg får også følelsen av at han ikke skjønner seg på sjangeren. Rob Zombie er den største klovnen av dem alle!

Dialogen er selvfølgelig råtten, jeg holdt på å slå av filmen etter kun tre minutter for jeg visste godt hva som ventet meg. Rob Zombie har sin stil som jeg ikke tror mange liker, med unntak av ekte white trash-mennesker. Med 31 forsøker han å ha glimt i øyet, men filmen har også sine mer intense og harde øyeblikk.

Problemet er ikke bare de elendige karakterene og den bedritne dialogen, filmen er rett og slett ikke grafisk nok. Når man ser en film laget av en grøsserregissør, forventer man grafiske scener og kreativitet. Det finner man ikke i denne filmen.

Rob Zombie er flink når det gjelder å få mye ut av lite, det skal han ha, og man føler seg litt skitten etter noen av drapene. Det er litt vill energi her under drapene som jeg mener er regissørens sterkeste side ved siden av det estetiske når han får det til. Men utenom det så håper jeg ikke at Rob Zombie vil få lage en ny film, jeg orker bare ikke mer! Dette er bare søppel fra første sekund. Sitter du med en uggen følelse etter fem minutter, slå av hele filmen og glem den, for den blir ikke bedre!

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, kornete og ikke så skarpt. Sortnivået er bra, det samme er fargene.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er ganske aggressivt, og lyden klarer å fylle opp rommet flere ganger med et luftig lydspor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.