Deepwater Horizon (2016)

Flammehav.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

I 2010 gikk ikke ting som planlagt på en oljeboreplattform. Det gikk rett og slett til helvete.

Deepwater Horizon er basert på sanne hendelser som fant sted i 2010, og filmen er regissert av den amerikanske patrioten Peter Berg. I hovedrollene finner vi Mark Wahlberg, Kurt Russel, Dylan O’Brien og John Malcovich.

2016 har jeg sagt at var et svakt filmår, jeg fant heldigvis litt spenning og engasjement når jeg så Deepwater Horizon. Med tanke på at filmen er basert på sanne hendelser så føltes det galt ut å finne en film som dette underholdende. Men filmen er faktisk underholdende, her kan man glemme dype karakterer man blir godt kjent med. Her handler det om å skape spenning, pine karakterene og varte opp med et flammehav i beste Michael Bay-stil.

Peter Berg driter i miljøkatastrofen som hendte etter denne hendelsen, han er som vanlig ute etter å hylle tapre, amerikanske mennesker og han bruker noen få minutter på pengegrådighet og press fra oppdragsgiver. Vi får selvfølgelig se det amerikanske flagget veive i vinden i noen scener også. Heia USA!

Allerede etter kun noen få minutter sier atmosfæren og filmmusikken alt, dette her kommer til å gå til helvete. Denne atmosfæren er noe jeg elsker i katastrofefilmer, og den atmosfæren og nerven finner man i denne filmen.

Når alt går galt under boring etter olje så føler man som seer at karakterene befinner seg i dypeste helvete. De får ikke fred, man er vitne til en dominoeffekt og man håper at alle vil overleve, spesielt de man har fulgt tettest.

Actionscenene sitter som de skal, jeg ble imponert over hvor mye man fikk til med tanke på at karakterene ikke har den største plassen å bevege seg på. Man føler seg innestengt sammen med karakterene, man føler virkelig med Kurt Russell som tar seg en god og varm dusj mens helvete bryter løs uten at han vet det. For her virker ikke alarmen, det er mye som ikke virker som det skal, for pengegriske selskaper er ute etter å tjene penger, de sier ikke nei takk når det gjelder å spare en ubetydelig slant, og da vet vi jo hvem det går ut over.

Man får virkelig vondt av karakterene i filmen, snakk om å oppleve helvete når ting begynner å skjære seg. Tempoet er høyt, atmosfæren er mørk og filmmusikken er virkelig passende til det som blir vist på skjermen. Filmmusikken blir faktisk en slags entitet som representerer helvete.

Deepwater Horizon er en spennende og engasjerende film som for meg er en av de bedre filmene som ble laget i 2016. Det er en film som fokuserer på å gi seerne en spennende og engasjerende reise, den har null interesse når det gjelder miljøkatastrofen som er en av tidenes verste miljøkatastrofer. Så man kan si at dette er en film for personer som er ute etter enkel underholdning som i det minste er spennende og actionkoreografien er fantastisk!

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, skarpt og sortnivået er bra. Fargene er litt matte da bildet er en smule mørkt.

Dialogen er klar og tydelig. Deepwater Horizon har et fantastisk engasjerende lydspor som har nok av krefter og detaljer. Rommet blir fylt opp med filmmusikk, eksplosjoner og alt av omgivelseslyder skaper en intens filmopplevelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.