Imperium (2016)

En FBI-agent infiltrerer en nynazistgruppe, for myndighetene tror at et terrorangrep er like rundt om hjørnet.

I Imperium finner vi Harry Potter som nynazist. Daniel Radcliffe skal ha ros for at han velger forskjellige roller hele tiden, det er det ikke så mange skuespillere som gjør.

Dessverre er ikke Imperium en særlig god film. Den mangler nerve, historien og det som skjer underveis med protagonisten henger egentlig ikke på greip. Filmen blir så grå og anonym, man vil bare at filmen skal bli ferdig.

Protagonisten møter tre forskjellige grupper i denne filmen. Det blir egentlig to grupper for mye, for man får aldri følelsen av at protagonisten gjør seg fortjent til å komme tettere innpå viktige personer i dette miljøet. Han kommer for lett inn i dette miljøet.

Samtidig er de sentrale lederne veldig karikerte. Først møter protagonisten en høyrehånd som er bare sint og vill, hans sjef er helt anonym. Så har vi familiemann der kona og ungene hygger seg med å lage kaker med hakekors på. Dette tok meg helt ut av filmen, etter hakekorskakene kom jeg aldri meg inn igjen i filmen.

Nei, Imperium er ikke en god film om nynazister og terror. Filmen blir altfor urealistisk, man tror ikke på det man ser og protagonisten er jo helt blottet for personlighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.