Before I Wake (2016)

Et ektepar adopterer en ung gutt som har en unik evne, det han drømmer blir til virkelighet. Problemet er bare at han også skaper en ond figur som dreper mennesker, han spiser dem opp og han blir kalt for Canker Man.

Before I Wake er regissert av Mike Flanagan, han har laget filmer som Hush og Oculus.

Mange vil nok tro at Before I Wake er en ren grøsserfilm, noe den absolutt ikke er. Filmen blir dessverre aldri skummel nok, den onde figuren i filmen ser bare latterlig ut, heldigvis får man en forklaring på det som man normalt sett vil akseptere.

Man kan vel kalle Before I Wake for en dramafilm med mørke undertoner. For her følger vi et ektepar som har mistet sønnen sin, og de forsøker å komme seg på beina igjen når de adopterer den unge gutten. Men de er ikke heldige med dette valget, selv om den unge gutten gir dem lykke i noen få minutter når han drømmer om noen som de savner sårt.

Når det gjelder karakterene er de ikke så godt skrevet. Man kunne ha gjort mer med den unge gutten når han for eksempel var på skolen og hva slags forhold han fikk til den unge jenta. Samtidig er det litt kjedelig det han drømmer, jeg følte mangel på kreativitet, for når det gjelder drømmene synes jeg at han har litt for god kontroll til tider og det han drømmer om er mye av det samme hele tiden.

Jeg må si jeg satt litt skuffet igjen etter å ha sett Before I Wake. Se heller en film som The Babadook, det er en film i samme gate og den holder et helt annet nivå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.