My Neighbor Totoro (1988) (Ny anmeldelse)

En far flytter sammen med sine to yngre døtre til en rolig plass ute på landet mens kona er innlagt på sykehus. Hun er syk, men hun vil bli bedre og det vil ikke være så lenge før hun igjen er hjemme med sin familie. I mellomtiden oppdager de to yngre jentene at det er noen merkelige skapninger i skogen i nærheten av huset de bor i.

Her kan du lese min gamle anmeldelse av My Neighbor Totoro (1988).

Jeg husker første gang jeg så My Neighbor Totoro, jeg ble ikke imponert. Men med tanke på hvor mange som elsker filmen ville jeg gi den en ny sjanse. Og det var ikke et dumt valg.

Skapningene i My Neighbor Totoro er sjarmerende, animasjon er virkelig god og man finner og føler mye varme i My Neighbor Totoro. Men for å være helt ærlig, My Neighbor Totoro er ikke en av favorittfilmene mine laget av Studio Ghibli.

Det jeg savner er mer eventyr, for selv om søstrene er søte så er det ikke mye de gjør. De løper rundt omkring, leker og har det fint på den måten. Men dette er en liten landsby, og det hadde vært hyggelig å møtt flere karakterer, og den yngre gutten burde ha fått mer skjermtid.

Det er lett å sette seg i situasjon som jentene er i. De er bekymret for sin mor, og det er ikke en god følelse å ha. Så det er lett å føle empati.

Skapningene i skogen er søte og kule. Jeg skjønner hvorfor My Neighbor Totoro er så populær når filmen har så morsomme og søte skapninger.

My Neighbor Totoro er en veldig solid film, og spesielt er det en film for hele familien. Men det er ikke en perfekt film, jeg skulle ønske at jentene kunne oppleve litt mer når det gjelder eventyrfølelsen og at noen andre menneskelige karakterer også kunne ha fått litt skjermtid. Uansett er dette en film man må se, spesielt hvis du har en yngre datter eller fem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.