The Intern (2015)

Et firma som driver med nettsalg av klær, trenger nye impulser så de søker etter alderspensjonister som har lyst til å bli lærlinger. De ansetter en eldre mann, og han skal hjelpe sjefen for dette firmaet som er en kvinne, og hjemme har hun en mann som tar seg av deres lille datter. Henne nye lærling vil bli en viktig brikke i livet hennes når viktige valg skal tas.

Man merker at The Intern er regissert av en kvinne etter kun noen få minutter. Filmmusikken og den litt kvalmende varmen sier at her er det en kvinne som styrer skuta, det er så kvalmende varmt og lystig med den jævla kvalmende filmmusikken!

Jeg har ikke noe imot litt varmende, kvalme filmer, men det må ikke bli for mye av det gode. Dessverre tråkker The Intern litt i salaten når karakteren som Robert De Niro spiller er en litt ekkel og bedrevitende mann som ikke behøver å si så mye, det er lett å se hva han mener, og han mener litt for mye. Denne karakteren føltes ut for meg som en karakter som hører hjemme i en skrekkfilm.

The Intern taper seg den siste halvtimen. Da er den inne på et tema som er vanskelig, men The Intern er ikke en film som gjør det vanskelig for karakterene, for den holder sin varme og kvalme tone fra start til slutt. Så man vet hvordan det hele vil ende, så på det punktet har The Intern ikke noen stor overraskelse på lur.

Skuespillerne er gode, Robert De Niro og Anne Hathaway har god kjemi. Men jeg liker virkelig ikke mennesker som har alt under kontroll, de kan bli fryktelig irriterende i lengden. Alt det de gjør er så kalkulert og kontrollert, mulig at jeg er misunnelig på denne type mennesker, selv om det ikke finnes mange av dem i virkeligheten. De er fine å ha som besteforeldre, men på en arbeidsplass og i andres hjem kan de bli en jævla plage!

Jeg skjønner hvorfor The Intern gjorde det ganske bra på kino, for filmen sikter seg inn mot kvinner og spesielt yrkeskvinner som sikkert vil kjenne seg litt igjen i karakteren som Anne Hathaway spiller. Filmen er absolutt sjarmerende, men det er en veldig glattpolert Hollywood-film der alt ordner seg til slutt for karakterene vi følger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.