Skin Trade (2014)

En politimann er ute etter hevn etter at noen slemminger drepte hans familie.

Skin Trade er en skikkelig B-film, en skikkelig dårlig sådan. Før hadde jeg fått skikkelig ståpikk av å se rollelisten der vi finner Dolph Lundgren, Michael Jay White og Tony Jaa i samme film. Men nå var jeg var skeptisk, for dagens B-filmer kan ikke måle seg mot B-filmene man fant på 80-tallet og tidlig 90-tallet.

Skin Trade er bare dårlig, uengasjerende og det er heller ingen actionscener som imponerer. Dolph Lundgren bruker for det meste skytevåpen, mens Tony Jaa selvsagt bruker kampsport for å banke opp skurkene. Problemet er at manuset for det første er så elendig at Skin Trade føles mer ut som en C-film.

Actionkoreografien er heller ikke særlig kreativ eller minneverdig. Det er kjedelig og tamt det vi får se, det mangler energi og kreativitet i disse scenene. Glem å se energien du er vant med å se i action og kampsportfilmer fra Hong Kong og Thailand.

Det morsomste med filmen er når Tony Jaa snakker engelsk, for han har nå blitt en internasjonal filmstjerne, tror han selv den tullingen! Han trur han er så tøff, heldigvis får han ikke mye dialog, det er bare en setning her og der så er han heldigvis ferdig med den scenen. Fyren er bare en grusom skuespiller, og han har blitt en mye tregere kampsportutøver på film etter sitt psykiske sammenbrudd.

Kampen mellom Dolph Lundgren og Tony Jaa er ikke mye å skrive hjem om. Det er en kjedelig actionscene der Dolph Lundgren viser hvor gammel han er og at han ikke kan slåss noe særlig foran kameraet. Kampen mellom Michael Jay White og Tony Jaa er heldigvis bedre, men igjen mangler kampen rå energi og god koreografi som engasjerer oss seere. Det blir bare kjedelig å se på for en gammel veteran som undertegnede.

Ser jeg tilbake på hva jeg så, gjorde filmen en stor tabbe, den tok seg selv for alvorlig. Skin Trade har ikke glimt i øyet, den tror faktisk at den forteller en meget mørk og alvorlig historie med disse stereotypiske skurkene. Når da heller ikke filmen klarer å begeistre med det viktigste, nemlig actionscener, så er det bare å innse at Skin Trade er en gedigen skuffelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.