The Lobster (2015)

Den vanskelige jakten på kjærlighet.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Single personer har 45 dager på finne seg en partner, ellers blir de forvandlet til et dyr etter eget ønske.

The Lobster er regissert av Yorgos Lanthimos, han er mest kjent for filmen Dogtooth, en film jeg ennå ikke har sett.

I hovedrollene finner vi Colin Farrell, Ben Whishaw, Rachel Weisz og Léa Seydoux.

The Lobster er helt klart en film som føles unik og spesiell ut. I en dystopisk fremtid må man ha en partner. Single personer blir sendt til et hotell der de har 45 dager på finne sin partner, ellers blir de forvandlet til et dyr.

Protagonisten har med seg sin bror som nå har blitt forvandlet til en hund etter at han ikke klarte å finne seg en partner. Klokka tikker, ned men protagonisten har problemer med å finne seg en partner. Han forsøker sitt beste når han forsøker å lure en sosiopat, det ender med at han ikke får det resultatet han ønsket.

Jeg lo godt flere ganger, det man ser er ganske utrolig. En merker at både protagonisten og personer rundt ham har blitt helt ødelagte av samfunnet de nå lever i. Måten karakterene prater på høres ut som om de er med i en dårlig teaterforestilling. Det er også poenget, så ikke tro at det er skuespillerne som leverer dårlige rolletolkninger.

Jeg kan gi et eksempel på humoren. Hotellgjestene må ut i skogen for å jakte på single personer. De skyter dem med bedøvelsespiler, og for hver person de klarer å fange får de en ekstra dag på hotellet for å finne en partner. Det er så jævla sært og genialt, jeg var i himmelen i den første halvdelen av filmen.

Det er ikke bare på hotellet det er mange sære regler. Protagonisten oppdager et lite samfunn ute i skogen, der har de også merkelige regler der man ikke får lov til å ha et seksuelt forhold med noen. Men ute i skogen venter en skjønnhet han får varme følelser for.

Filmen taper seg litt når protagonisten er ute i skogen, spesielt etter en hendelse som forandrer mye på hans fremtidsutsikter. Da blir filmen litt treg, og den mister mye av den sære humoren og kreativiteten vi har fått servert den første timen.

Jeg tror ikke det finnes så mange filmer som The Lobster. Det er en sær film som normalt sett vil få deg til å le hvis du er lei av generiske, tomme filmer. Jeg elsket filmen, men den klarer ikke helt å holde inn til mål med sin sære humor. Den ekte kjærligheten ødelegger litt.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart, ikke så skarpt og fargene er kjølige, spesielt i scener utendørs. Fargene blir mer varme innendørs i mørkere omgivelser.

Dialogen er klar og tydelig. Dette er selvfølgelig ikke en stor lydfilm, litt omgivelseslyder blir det, men dette er ikke et lydspor som fyller opp rommet.

Ekstramateriell:
Behind the Scenes Featurette (8 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.