Better Call Saul: Season 1 (2015)

Vi følger Jimmy McGill som sliter med å få endene til å møtes.

Better Call Saul er altså spinoff-serien til en av tidenes beste TV-serier, Breaking Bad. I serien følger vi advokaten Jimmy McGill, har du sett Breaking Bad så husker du selvsagt denne karakteren som var en ganske sentral karakter.

I starten er Jimmy McGill en tragisk karakter, alt han gjør går for det meste galt. Dette er en tragikomisk karakter man faktisk får vondt av, han er ikke en dårlig person, men når alt går galt, skjønner man og forstår hvorfor han får skitne hender.

Den første sesongen av Better Call Saul er litt retningsløs i starten. Vi ser at Jimmy McGill sliter med å få klienter, underveis får han noen flere klienter, og plutselig blir det mer fokus på min favorittkarakter fra Breaking Bad, nemlig Mike Ehrmantraut. I den femte og sjette episoden lærer man ham bedre å kjenne, for det har skjedd en stor hendelse i livet hans som forandret alt. Det synes jeg var interessant, nå er han ikke lenger en mystisk karakter.

Så skjer det noe interessant med Jimmy McGill når han får en større sak som virkelig kan sette ham på kartet. Sammen med sin bror samarbeider de, men noe uventet skjer som igjen forandrer Jimmy McGill som person. Mannen får jo aldri fred, det er ikke rart han går over til den mørke siden. Han gjør det han kan for å lykkes på en nesten ærlig måte, men han får alltid et skikkelig ballespark igjen som takk.

Den første sesongen av Better Call Saul er underholdende, men litt treg. De første episodene introduserer Jimmy McGill, og underveis begynner ballen å rulle og vi ser etter hvert en retning og en karakter vi drar kjensel på fra Breaking Bad. Det jeg savnet var mer energi og dramatikk. Jeg håper det blir mer spenning i den andre sesongen, for nå regner jeg med at vi ser en forvandling når det gjelder Jimmy McGill og hans mer skitne spill når det gjelder loven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.