Woman in Gold (2015)

woman in gold

En eldre kvinne og en yngre advokat saksøker Østerrike ford de er i besittelse av stjålne malerier som nazistene stjal under den andre verdenskrig. Men østerrikerne har ikke tenkt å gi seg i denne kampen, de mener at de har krav på disse maleriene.

Woman in Gold er basert på sanne hendelser der en advokat og hans klient saksøkte Østerrike for å få tilbake flere malerier som ble stjålet av nazistene under den andre verdenskrig.

Jeg ser at Woman in Gold er en film som ikke fikk så gode kritikker her til lands. Det skjønner jeg ikke helt, for filmen er absolutt ikke dårlig. Den går i velkjente spor, men liker man filmer der det er David mot Goliat, er Woman in Gold en film som gir deg belønning etter min mening.

Man kan nesten kalle Woman in Gold for en slags utgave av Rocky. Enkelte karakterer hater man, spesielt de som representerer Østerrike, mens man selvsagt heier på advokaten som slutter i sin sikre jobb og ikke gir opp kampen. Han ofrer det meste, det eneste han har igjen er sitt hjem og familie. Ingen har tro på at han kan vinne denne saken, men som vi vet, de små kan vinne store seire de også.

Woman in Gold veksler mellom fortid og nåtid. I fortiden ser man hva slags betydning maleriet hadde for den eldre kvinnen, vi ser hva hun opplevde når hun måtte flykte til USA. Og jeg synes at Woman in Gold får frem betydningen av maleriet, og når Helen Mirren er så god som hun alltid er, blir østerrikerne den store, stygge ulven.

Nå er det ikke så mye spesielt med en film som Woman in Gold. Men jeg synes den får frem følelser, man forstår karakterene og deres motiv. Og de to sentrale karakterene er lette å like, så her har man en familievennlig film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.