Justified: Season 6 (2015)

justified season 6

Hatten mot tennene.

Den sjette sesongen av Justified introduserer en ny skurk som blir spilt av selveste Sam Elliot. Han er alltid sjef, men her mangler han sin legendariske bart.

Jeg må si at det tar litt tid før den sjette sesongen virkelig begynner å engasjere. Nå skal alle puslebitene samles, og det tar ganske lang tid. Det føles ut som om handlingen går i sirkler, men så begynner ting virkelig å skje i de tre siste episodene. Da blir det dramatisk og ganske spennende.

Har man sett alle fem sesongene av Justified, vet man hva den sjette sesongen vil legge mest vekt på. Det er selvsagt oppgjøret mellom trioen Boyd Crowder, Raylan Givens og Ava Crowder. Men som nevnt dukker Sam Elliot opp, og han bringer flere nye skurker med seg inn i den sjette sesongen.

Skurkene er noen herlige typer, jeg likte spesielt mannen med skjegget og fyren som trur han er Billy the Kid. Han er en skikkelig irriterende karakter jeg elsket å hate. Han passer ikke inn i dette universet, man skulle tro det, men det gjør han ikke. Jeg skulle også ha ønsket å se ham drepe flere personer, for man vet jo at han skal ha en duell mot Raylan Givens. Det ligger i kortene med en gang han dukker opp, men jeg skulle som sagt ha ønsket at vi virkelig så hva som bodde i ham før duellen mot Raylan Givens. Da kunne man bedømme selv om Raylan Givens lå tynt an. På en annen side så kan man si det motsatte, det skaper også nerve, men jeg liker mest det første alternativet.

Ting går kanskje litt for raskt i den siste episoden med Boyd Crowder. Det er noe som skjer som jeg ikke skjønner hvordan var mulig, jeg kan ikke si mer ellers røper jeg for mye av handlingen. Men fyren kan virkelig forflytte seg raskt. Det skjer også noe her med en karakter som har vært med i noen sesonger. Igjen, jeg kan ikke røpe noe, men serien glemmer denne karakteren helt i den siste episoden. Han får føle vreden til Boyd Crowder, så jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke fikk se ham etterpå.

Sett under ett er Justified en av de mest undervurderte TV-seriene jeg har sett. Mulig Justified vil bli populær mange år etter sin slutt, samme som skjedde med The Wire. Den siste sesongen brenner sakte i starten, men de tre episodene er veldig gode og spennende, og jeg må si jeg ble fornøyd med serieavslutningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.