Top of the Lake: Season 1 (2013)

top-of-the-lake

En 12 år gammel jente som er gravid forsvinner, og nå gjør politiet alt de kan for å finne henne.

Top of the Lake er en serie som har fått god mottakelse av seere og kritikere. Serien kan minne meg om en TV-utgave av Winter’s Bone, men jeg må si at menneskene man møter i den filmen er mye tøffere og hardere enn karakterene i Top of the Lake.

Nå handler dette om etterforskningen av en 12-åring som er gravid og som har sporløst forsvunnet. Hvem som har gjort henne gravid er det ingen som vet, for hun forsvinner like etterpå.

Karakterene man møter i Top of the Lake er karakterer man forventer man skal møte i en serie som dette, spesielt en kriminell familie med ufyselige personer ledet av en gammel og hard mann. Så har vi den kvinnelige politikvinnen som virker svært forvirret. Så har vi en korrupt politimann som den kvinnelige politikvinnen tror hun kan stole på. Og til slutt har vi en merkelig gruppe med mishandlede kvinner som kjøper en stor tomt og camper der.

Det som egentlig skuffet meg mest med Top of the Lake som serie er at karakterene man møter er dessverre ikke særlig interessante, med unntak av protagonisten i serien som først åpner seg i den tredje og fjerde episoden. Spesielt må jeg si jeg ble skuffet over den kriminelle familien som har mye makt og som er fryktet. Gamlefar blir for meg en litt klovnete og oppbrukt karakter. Han blir godt spilt av Peter Mullan, men for meg ble han for karikert.

Men det verste og minst interessante med Top of the Lake som serie er gruppen med de mishandlede kvinnene. De er ekle, jævla kjedelige og de burde aldri vært med i serien. De er så kjedelige og blåste at jeg håpte at personene de rømte fra kom og banket dem helseløse og så druknet dem.

Først etter den tredje episoden fokuserer serien på protagonisten og hennes bakgrunn. Det skjedde noe vondt og brutalt i hennes fortid, og mannen hun er sammen med er en del av fortiden. Faktisk er det slik at i den tredje og fjerde episoden glemmer man at de leter etter den unge jenta, for fokuset ligger ikke lenger på henne og etterforskningen følte jeg.

De to siste episodene har litt spenning når fokuset rettes på den forsvunne jenta. Men jeg må si at den siste episoden skuffet meg litt på grunn av at serien samler alle trådene i en episode og det går litt ut over kvaliteten. Scener avsluttes for tidlig, man ser ikke en skikkelig avslutning når det gjelder enkelte karakterer. Og når du trodde det hele var over, så har Top of the Lake en større overraskelse på lager som blir viet for liten tid.

Top of the Lake er en grei serie, men den slurver litt for mye med historiefortellingen og det å avslutte enkelte historier på en god måte. Den får hastverk i den siste episoden som gjør at mye ikke helt fungerer optimalt slik det burde gjøre. Og de mishandlede kvinnene burde aldri vært med i serien i det hele tatt, disse karakterene er helt ubrukelig og lite interessante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.