The People vs. Fritz Bauer (2015)

the-people-vs-fritz-bauer

Jakten på en krigsforbryter.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Tysk DTS-HD Master Audio 5.1

Året er 1957, og en tysk statsadvokat som også er jøde, jakter på en krigsforbryter som ingen vet hvor er. Men han får et tips om at krigsforbryteren kan befinne seg i Argentina, og nå forsøker statsadvokaten å gjøre alt for å få stilt denne krigsforbryteren for retten i Tyskland.

The People vs. Fritz Bauer er en velspilt film som ikke var helt slik jeg forventet den skulle være. Filmen er basert på sanne hendelser som fokuserer på den eldre statsadvokaten og en av hans kolleger. Protagonisten er homofil, noe som er forbudt. Så viser det seg at hans yngre kollega også liker menn, problemet er at han er gift og hans kone er gravid. Det er ikke så bra, for det er flere rundt dem som er ute etter å ødelegge deres karrierer.

Vi følger protagonisten som gjør alt for å få stilt den etterlyste krigsforbryteren for retten. Han gjør ulovlige avtaler med israelsk etterretningstjeneste, han setter karrieren på spill og det er flere rundt ham som forsøker å ødelegge hans karriere. For det er ikke populært blant enkelte at han er en nazijeger.

The People vs. Fritz Bauer er som nevnt en velspilt film, det er interessant å følge protagonisten og hans kamp mot kolleger og det han er villig til å gjøre for å fange krigsforbryteren. Problemet er at The People vs. Fritz Bauer som film kan bli litt tørr for mange, det er noe jeg ofte opplever når jeg ser tyske filmer. Filmen kan bli litt langtekkelig, for den fokuserer litt for mye på forbudt kjærlighet, jeg ville se mer av maktkampen i korridorene og jeg ville følge krigsforbryteren mer. Det hadde vært fint og lurt hvis man ga ham litt personlighet. Han er bare med i noen få minutter, mer ser vi ikke til ham. Ikke sier han mye heller.

Dette er en film som brenner sakte med solide skuespillere. Men det er ikke en film for alle, den kan bli langtekkelig og for tørr for mange.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart og skarpt i lysere partier. Fargene blir varme i mørkere partier, og sortnivået er bra.

Dette er ikke en lydfilm, det viktigste er at dialogen er klar og tydelig, noe den er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.