Jupiter Ascending (2015)

jupiter-ascending

Vi følger en kvinne som får forandret livet sitt når hun blir dratt inn i en galaktisk maktkamp mellom tre arvinger. Hun havner stadig i trøbbel, men en kriger som heter Caine Wise redder henne når nøden er som størst og da er det også romanse i luften.

Jupiter Ascending ble nok en kinoflopp for Wachowski-brødrene eller søstrene. Det er lett å forstå, for her har de virkelig laget en rotete film.

Det skal sies at dette er en helt original film, den er ikke basert på bøker eller spill og lignende. Så det skal Wachowskiene ha ros for. Men manuset er så generisk og kjedelig, det er for mye dialog underveis. Jeg hadde store problemer med å følge skikkelig med, for jeg holdt på å sovne. Det er faktisk ikke så mye action her før det tar av mot slutten av filmen. Men da har karakterene pratet og pratet, og det som kommer ut av munnen deres er så uinteressant og kjedelig når nesten ingen av skuespillerne kler rollene de spiller. Jeg ble virkelig ikke engasjert av historien.

Det er sjeldent jeg ser filmer der det er så mange skuespillere som ikke kler rollene de spiller. Spesielt er jeg drittlei av at Mila Kunis stadig får sentrale roller, hun passer virkelig ikke til å spille roller i actionfilmer. Hun er så liten og skjør, og henne stemme går meg på nervene. Hun har heller ikke noe rekkevidde som skuespiller, så jeg skjønner ikke hvorfor hun får disse rollene. Hun ødelegger de fleste filmene hun medvirker i hvis hun har sentrale roller i andre sjangere enn romantiske komediefilmer.

Karakterene er dårlig skrevet, og som nevnt er det veldig mange skuespillere her som ikke kler rollene de spiller. Se bare på kjekkasen Eddie Redmayne, som faktisk vant Oscar for sin rolle i The Theroy of Everything. Han er så kjedelig som skuespiller, og han ser ikke ut som Leonardo DiCaprio akkurat. Hans rolletolkning i Jupiter Ascending imponerer ingen, men det skal sies at han nok kunne kledd rollen som en pedofil jævel. Hadde jeg sett ham i nabolaget, hadde jeg nok spionert på ham og hatt ham under oppsyn. Den eneste som kan gå med hevet hode er faktisk Channing Tatum. Han er ikke strålende, men han gjør det beste ut av et ganske så dårlig manus.

Hvor er den romantiske kjemien mellom de to turtelduene? Hvorfor skal vi som seere bry oss om det som skjer på skjermen? For karakterene er innholdsløse og lite spennende. Hvem er de egentlig? Det gir ikke filmen oss svar på i det hele tatt.

Actionscenene er middelmådige, det tar av mot slutten, men også da begynte hjernen min å slokne, for det er ingen store høydepunkter å snakke om. Det blir mye kaos på skjermen, men det føles ikke dramatisk ut når ingen av karakterene i dette universet er interessante eller har noe særlig personlighet. Det er heller ikke kult å se på store øgler som snakker.

Jupiter Ascending har et dårlig manus, den har skuespillere som ikke kler rollene de har fått utdelt og den har middelmådige actionscener. Visuelt ser filmen ganske jævlig ut, jeg fikk nesten følelsen av at George Lucas hadde sneket seg inn under innspillingen av Jupiter Ascending. Da snakker jeg selvsagt om hans Star Wars filmer fra 2000-tallet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.