Life After Beth (2014)

life-after-beth

Dødelig kjærlighet.

En yngre kvinne er ute på tur, det blir også hennes siste tur for hun blir bitt av en giftig slange og dør. Men etter hennes begravelse tar det ikke lang tid før hun dukker opp igjen, og hennes gamle kjæreste forsøker nå å bevise alle rundt seg at hun lever, men ingen tror på ham. Han får endelig kontakt med henne igjen, for foreldrene har stengt henne inne i huset. I starten hygger de seg på grunn av at de hadde det ikke så godt i sammen før hun døde. Men idyllen vil snart ta en slutt.

Life After Beth er regissert og skrevet av Jeff Baena. Life After Beth er hans regidebut. Rollelisten er ganske imponerende, her finner man skuespillere som Aubrey Plaza, Dane DeHaan, John C. Reilly og Anna Kendrick. Ikke verst det med tanke på sjanger og budsjett.

Life After Beth er en grøsserkomedie som merkelig nok har samlet sammen noen gode skuespillere. Jeg må bare si det med en gang, Dane DeHaan er ikke en komedieskuespiller. Jeg liker denne skuespilleren, men se bare på hans ansikt, han har et skurkeansikt og det jeg fryktet det stemte. Han er ikke særlig god i Life After Beth, det virker som om han ikke helt vet hva han holder på med og hva slags film han medvirker i.

Da er det heldigvis mye bedre med Aubrey Plaza. Hun forstår komedie, og hun stjeler showet som kjæresten som blir forvandlet til en zombie. Hun er veldig sjarmerende, og hun kler denne rollen godt for hun har alltid sett litt merkelig ut.

Manuset er ikke det beste. Filmen er kort, spilletiden er på rundt 82 minutter før rulleteksten dukker opp på skjermen. Det er noen morsomme scener her, men filmen blir for ufokusert. Det virker ikke som om den vet hvilken retning den skal ta. Det blir som en bil som ikke klarer å holde seg i høyre fil, den begynner å vingle overalt, noe som ikke er bra når man ser en langfilm. Det er mye morsomt man kunne ha gjort her, men manuset er ikke smart nok. Noen artige situasjoner får man se, men hadde personen som skrev manuset hatt en smartere hjerne, kunne dette vært en svært god film.

Life After Beth er ikke en grafisk film, det er ikke mye blod man får se her. Det er først og fremst komedien som er i førersetet.

Jeg tror nok Life After Beth vil fungere best på grøsserfans som kan se litt vekk fra alle problemene man finner i Life After Beth. Det er ikke en dårlig film, men Dane DeHaan er feil skuespiller å bruke, og det er som sagt litt vanskelig å forstå hva Life After Beth vil som film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.